Naručili UBISTVO komšinice da bi se dokopali kuće

Autor:

Danijel S. (21) i njegov otac Saša S. (47) uhapšeni su zbog sumnje da su naručili ubistvo Požarevljanke Ružice Kovač (78) i za taj zločin angažovali Aleksandra Đ. (22), koji je njihov pakleni plan sproveo u djelo, piše Kurir.

0
A- A A+
policija, milicija Foto: iStock / Getty Images Plus

  Kako saznaje Kurir, sumnja se da je Aleksandar Đ. u ponedeljak automobilom u Dunavskoj ulici u Požarevcu namjerno pregazio Ružicu, koja je bila na biciklu, a zatim pobjegao i spalio automobil. Nesrećna starica preminula je dan kasnije u bolnici u Beogradu, a policija je u srijedu uhapsila trojicu osumnjičenih.

"Motiv ovog surovog i planiranog zločina su neraščišćeni imovinski odnosi između ubijene Ružice i uhapšenih oca i sina. Sumnja se da su Saša S. i Danijel S. dali novac Ružici za njenu kuću sa idejom da je zajedno koriste dok je ona živa, a da posle njene smrti njih dvojica postanu trajni vlasnici. Međutim, oni su se u međuvremenu posvađali s Ružicom, zbog čega je ona riješila da raskine taj ugovor i istjera ih iz kuće. Pošto je Ružica zabranila ocu i sinu da koriste njenu imovinu, oni su riješili da joj se osvete", kaže izvor Kurira i nastavlja:

"Tada su angažovali Aleksandra Đ. da ubije nesrećnu baku. Sumnja se da su njih dvojica nabavili automobil „zastava 101“ plave boje i na njega stavili registarske tablice sa drugog automobila. Potom su mu, kako se sumnja, dali instrukcije gdje i kada može da pronađe Ružicu i pregazi je".

Istragom je utvrđeno da je Aleksandar Đ., koji je inače Danijelov dobar drug, pristao da svom prijatelju „učini uslugu“.

"Aleksandar je 14. oktobra u 17 sati ugledao Ružicu na biciklu, i to u ulici u kojoj ona i živi, i velikom brzinom se zaletio kolima na nju. Oborio ju je i odvezao se u selo Mihajlovac kraj Smedereva, gdje je zapalio automobil. Teško povrijeđena starica je hitno prevezena u požarevačku bolnicu, odakle je transportovana za Beograd, ali je sjutradan preminula od zadobijenih povreda", objašnjava izvor Kurira.

Policija je tada obavila uviđaj i krivično djelo kvalifikovala kao teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja i nepružanje pomoći povrijeđenom licu. Odmah je pokrenuta potraga za nesavjesnim vozačem.

"Tokom istrage policija je utvrdila kojim automobilom je Ružica pregažena, kao i kojom putanjom je vozač pobjegao. U tome su pomogle sigurnosne kamere, koje su snimile bjekstvo nesavjesnog vozača, kako se tada vjerovalo. Kad je policija utvrdila da je za volanom „zastave smrti“ bio Aleksandar Đ., priveli su ga na razgovor. On je tada priznao da je namjerno pregazio baku jer je želio da drugaru učini uslugu", kaže izvor Kurira.

Protiv Aleksandra Đ. podnijeta je krivična prijava za teško ubistvo, dok se Danijel S. i Saša S. terete za učestvovanje u teškom ubistvu.

"Utvrđeno je da su otac i sin podstrekavali na ubistvo, kao i da su Aleksandru pomogli prije i posle zločina", kaže izvor Kurira.

Sve vijesti