Osumnjičeni za ubistvo Šarovića pobjegao uoči hapšenja

Autor:

Novljanin N.I., koji je osumnjičen za učestvovanje u ubistvu sugrađanina Stefana Šarovića, izbjegao je hapšenje u istočnom Sarajevu, piše Dan.

0
A- A A+
policija, nesreća, saobraćaj, rotacija, saobraćajna policija, saobraćajac, milicija, patrola, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

  Policija je dobila operativne podatke da se N.I. krije u štek stanu u vlasništvu D.Š., koji je nedavno uhapšen zbog sumnje da je izvršio isto krivično djelo.

Međutim, kako piše Dan, policija u stanu nije zatekla nikog, pa tamošnji istražitelji vjeruju da je N.I. napustio skrovište neposredno pred policijsku akciju. U stanu su pronađene stvari koje su upućene na vještačenje kako bi se utvrdilo da li su pripadale odbjeglom Novljaninu.

D.Š. (31), koji je uhapšen u Istočnom Sarajevu po međunarodnoj potjernici Interpola Podgorica zbog teškog ubistva i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih naprava, ostaće u pritvoru. Sud Bosne i Hercegovine odbio je žalbu njegovog branioca na rješenje o određivanju ekstradicionog pritvora.

D.Š., zvani Duka, dovodi se u vezu sa ubistvom Šarovića, koji je likvidiran 6. juna ove godine kod vile „Akacija hil“ u Đenovićima kod Herceg Novog. Zbog sumnje da je povezan sa tim ubistvom policija traga i za Nikolom N.I. iz Herceg Novog. Policija sumnja da se i N.I. krije na području BiH, a odmah nakon likvidacije operativna saznanja policije su ukazivala da je pobjegao u Foču.

Kako piše Dan, N.I. se sumnjiči da je 6. juna sa D.Š. ubio Šarovića. Odmah nakon toga su pobjegli, a policija je došla do sumnje da oni stoje iza likvidacije tog mladića. Te sumnje ubrzo su potvrđene određenim vještačenjima, pa je policija protiv N.I. i D.Š. podnijela krivične prijave. Za njima su raspisane i potjernice.

Tragajući za osumnjičenim mladićima, istražitelji su došli do čvrstih sumnji da je N.I. pobjegao u Foču, gdje je našao pomoć u skrivanju. Zbog toga su iz crnogorske policije kontaktirali s kolegama iz Bosne i Hercegovine, koje su uključene u potragu za N.I..

Hapšen i osuđivan zbog šverca droge

Osumnjičeni N.I. poznat je od ranije policiji. On je hapšen u Bijelom Polju i Beogradu zbog šverca droge i osuđivan je zbog tog krivičnog djela. Šiljo je rođen u Bosni i Hercegovini, a duže vrijeme N.I.i Šiljo glavni osumnjičeni za ubistvo Šarovića.

Šarović je ubijen 6. juna, oko 15.20, kod vile „ Akacija” u naselju Počukac u Đenovićima. Napadači su u njega ispalili šest projektila. Nekoliko dana kasnije, čelnici Uprave policije su saopštili da ubistvo Šarovića nije naručeno, niti povezano s organizovanim kriminalnim grupama. Pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković kazao je tada da su N.I. i D.Š. glavni osumnjičeni za ubistvo Šarovića.

Za njima su raspisane potjernice i protiv njih su ponijete krivične prijave kazao je tada Baković.

Prema saznanjima policije, i Šarovići osumnjičeni za njegovo ubistvo povezani su kriminalnim grupama koje djeluju na teritoriji Crne Gore.

Portparol Višeg državnog tužilaštva u Pod gorici Lepa Medenica kazala je da su zbog ubistva Stefana Šarovića podnijete krivične prijave protiv dvije osobe. Ona je saopštila da je nakon ubistva u svojstvu svjedoka saslušano više lica, ali nije željel a da saopštava više detalja iz istrage.

Dvije osobe osumnjičene za likvidaciju Šarovića

Tagovi:
Sve vijesti