16 modela će dobiti najnoviji Android Q i EMUI 10

Autor:

Ako ste sumnjali da vaš trenutni Huawei telefon neće dobiti Android 10 - evo dobre vijesti!

0
A- A A+

Izvor: xdadevelopers

DOPUNA (20. jun, 17:00): Za GSMArena-u je potvrđeno da će i modeli HONOR 20 Lite, HONOR 20 Pro i HONOR 20 stići Android Q i EMUI 10 u narednim mjesecima!

Prema informacijama, koje dolaze od XDA zajednice, koja sarađuje sa Huawei kompanijom i imala je uvid u EMUI 10 softver i poslednju verziju Android Q (10) sistema, kineska kompanija sprema veliko ažuriranje i inicijalno je na listi čak 13 modela.

Huawei telefoni, koji će dobiti Android Q (10) su:

- Huawei P30 Pro
- Huawei P30
- Huawei P30 Lite
- Huawei Mate 20 Pro
- Huawei Mate 20
- Huawei Mate 20X 5G
- Huawei P20 Pro
- Huawei P20
- Huawei P Smart 2019
- Huawei P Smart+ 2019 i
- Huawei P Smart Z.

Android Q, sa EMUI 10 planiran je na ovim modelima za internacionalno i kinesko tržište, a na listi su još i najmanje dva HONOR modela - HONOR View 20 i HONOR Magic 2.

Prema izjavi softverskih stručnjaka sa XDA foruma, koji su proveli neko vrijeme koristeći EMUI 10, korisnike očekuju velike promjene. Osim izgleda ikonica, koji je najzad unifikovan kroz cijeli sistem, Huawei je napravio i kompletan redizajn sistema, pojednostavljujući ga i izbacujući suvišne opcije. Promijenjen je i interfejs kamere, u koji je ubačen izbor scene. Osim ovih, EMUI 10 sadrži i niz sitnih, čak kozmetičkih poboljšanja i promjena, koje bi trebalo da unesu svježinu u sistem i omoguće lakše i brže korišćenje ovih Huawei telefona.

Više detalja o EMUI 10 sistemu znaćemo u narednim mesecima, objavila je GSMArena.

Sve vijesti