Uhapšene tri osobe, zaplijenjeno 258 kg skanka

Autor:

Zajedničkom akcijom policijskih službenika Stanice granične policije Podgorica i Centra bezbjednosti Podgorica otkriven je i presječen lanac krijumčarenja skanka iz Republike Albanije u Crnu Goru, zaplijenjeno je 258 kilograma ove droge.

Uhapšene tri osobe, zaplijenjeno 258 kg skanka Foto: MONDO/Uprava policije

Uhapšene su tri osobe za koje se sumnja da su drogu iz Albanije jezerskim putem prokrijumčarila u našu državu radi daljeg stavljanja u promet.

"Granična policija Podgorice je, postupajući na osnovu operativnih saznanja, u reonu Šarove topole na području Tuzi zaplijenila četiri džaka i pet putnih torbi sa 258 kilograma marihuane tipa skank, koji su pronađeni u kombi vozilu a koji su prethodno, kako se sumnja, prokrijumčareni plovilom preko Skadarskog jezera iz Republike Albanije", saopšteno je iz Uprave policije.

Brzom i efikasnom akcijom službenici Centra bezbjednosti Podgorica su identifikovali, locirali i lišili slobode tri lica, i to S.Š. (37), R.Š. (26) i S.V. (24) iz Podgorce.

"Kriminalistička obrada, koju su sproveli službenici CB Podgorica, upućuje na sumnju da su S.Š, R.Š. i S.V. prokrijumčarili ovu opojnu drogu iz Albanije na teritoriju Crne Gore, radi daljeg stavljanja u promet", navode iz Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Ova tri lica su lišena slobode i uz krivičnu prijavu su privedena državnom tužiocu u VDT u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Pronađena opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

Policijski rad na ovom predmetu se nastavlja.  

Sve vijesti