Sve u 16 sa Nešom Petrovićem: O selektoru i fudbalerima

Autor:

Ne znajući šta će biti izbor ovog drugog, izabrali smo istu formaciju i složili se oko nekolicine igrača u polju. Petrovićevih 11: Dmitrović - Milenković, Veljković, Spajić - Lazović, Lukić, Matić, Kolarov - Tadić, Kostić - Mitrović.

Sve u 16 sa Nešom Petrovićem: O selektoru i fudbalerima Foto: MONDO

Naš kolumnista Neša Petrović debitovao je za reprezentaciju Jugoslavije 1999. u Skoplju, prvi važan gol postigao je na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu iste godine i do danas nije izostavljen ni sa jednog spiska.

A, promenio je ukupno 11 selektora i tri države: SRJ, SCG i Srbiju.


Smatrao sam ga odličnim sagovornikom za sedmu epizodu podcasta "Sve u 16", utoliko što nas ove nedelje očekuje (novi) pokušaj plasmana na EURO, što nam nije uspelo od 2000. godine.


Pričali smo otvoreno o Mladenu Krstajiću, problemima koji nastaju iz njegovog neiskustva i stila rada, pa i načina ophođenja prema novinarima, da li je normalno da je za tako kratko vreme selektor ušao u nekoliko otvorenih sukoba sa mlađima i starijima u timu, kao i da li su njegove formacije lako predvidive.

Da ne bismo prosipali naknadnu pamet posle utakmice sa Portugalijom, dogovorili smo se da "izdiktiramo" 11 igrača za meč na "Da Lušu", mada u tom trenutku Fernando Santoš još nije bio izdiktirao spisak, a Krstajić izdiktirao ko sve neće moći da igra zbog povreda, poput Nemanje Matića, ali smo u isto vreme i obrazložili selekciju za koju smo pretpostavili da bi mogla da bude pobednička.

Ne znajući šta će biti izbor ovog drugog, izabrali smo istu formaciju i složili se oko nekolicine igrača u polju.

Petrovićevih 11: Dmitrović - Milenković, Veljković, Spajić - Lazović, Lukić, Matić, Kolarov - Tadić, Kostić - Mitrović.

Jankovićevih 11: Dmitrović - Milenković, Veljković, Spajić - Lazović, Matić, Milinković-Savić, Kolarov - Tadić, Jović, Kostić.


Za kraj, Neša se prisetio najvećih fudbalera i selektora sa kojima je radio tokom prethodnih 20 godina, od Piksija, Deje, Mijata, Mihe i Juge, preko Kežmana, Vide, Dekija, Žige, Pantele, do Kolarova i Tadića...

Poslušajte razgovor na SoundCloud platformi......ili pogledajte gostovanje autora fudbalskih emisija Nebojše Petrovića u Mondo podcastu "Sve u 16".

Izvor: YouTube/Mondo Porta


U prethodnoj epizodi pričali smo o stručnim temama sa fudbalskim trenerom Aleksandrom Jankovićem, koji nam je ispričao nekoliko konkretnih situacija sa kojima se susretao u karijeri, a koje nije bilo lako rešiti.

Zapratite #Sveu16 podcast na YouTube ili SoundCloud kanalu, tamo vas čekaju stare epizode i novi gosti.

Tagovi:
Sve vijesti