Medojevićevi advokati ređaju urgencije Ustavnom sudu

Autor:

Ustavni sud još ispituje i pribavlja podatke za vođeje postupka po žalbi poslanika Demokratskog fronta Nebojše Medojevića, kome je Viši sud odredio dva mjeseca zatvora zbog navodnog odbijanja da svjedoči.

0
A- A A+

ustavni sud.jpg Foto: mondo

Advokati Dušan Radosavljević i Miroje Jovanović predali su Ustavnom sudu ponovljeni zahtjev za hitno postupanje po predlozima za privremenu mjeru za poslanike Demokratskog fronta Nebojšu Medojevića i Milana Kneževića kao i predlog za hitno postupanje po ustavnoj žalbi.

"Povodom Vašeg obraćanja, kojim tražite podatke o stanju predmeta po ustavnoj žalbi Nebojše Medojevića (U-III broj 1970/18) ukazujemo da je u tom predmetu u toku prethodni postupak (ispitivanje procesnih, pretpostavki i pribavljanje potrebnih podataka za vođenje postupka), da je predmet dodjeljen sudiji izvjestiocu i savjetniku na obradu i da je u radu", navodi se odgovoru Ustavnog suda na pitanje Monda kada će postupati po ovoj žalbi.

Viši sud kaznio je Nebojšu Medojevića sa dva mjeseca zatvora jer je odbio da svjedoči o spostvenim tvrdnjama iz maja prošle godine - da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine.

Medojeviću već izdržava zatvorsku kaznu od dva mjeseca zbog navodnog odbijanja da svjedoči povodom izjave da je bivši gradonačelnik Miomir Mugoša platio Katniću 100.000 eura, kako mu ne bi odredio pritvor u postupku zbog zloupotrebe službenog položaja u slučaju “Carine”.

Milan Knežević u zgradi Skupštini izbjegava zatvorsku kaznu.

Sve vijesti