Kraj slučaja Šarić:"Nema dokaza, oslobodite Darka"

Autor:

Branilac Darka Šarića, advokat Radosav Baćović, zatražio je danas od Specijalnog suda u Beogradu da Šarića oslobodi od optužbi za organizovanje kriminalne grupe i šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu

Kraj slučaja Šarić:"Nema dokaza, oslobodite Darka" Foto: Mondo

U završnoj reči Baćović je predložio sudu i da Šariću ukine pritvor u kojem je već četiri i po godine, od marta 2014, kada se predao pravosudnim organima nakon višegodišnjeg bekstva.

"Predlažem da ga sudsko veće oslobodi optužbi usled nedostatka dokaza i da mu ukine pritvor u kom je već gotovo pet godina. Ne postoji ni jedna okolnost koja ukazuje na opasnost od bekstva. Pre svega, on je dobrovoljno došao u zemlju. Ja sam sleteo u zemlju, na Aerodrom Nikola Tesla sa njim. Došli smo slobodni. Jedino što je tražio jeste da mu se sudi po zakonu. Ukoliko sud smatra da treba, može mu odrediti i blažu meru, kućni pritvor u kom bi boravio sa suprugom i sinom", rekao je advokat Baćović.

Prethodno je Tužilaštvo za organizovani kriminal tražilo da se Šariću izrekne maksimalna kazna zatvora - 30 do 40 godina.

Šarićev advokat smatra da je optužnica apstraktna, neodređena i nesadržajna, te da se, kako je naveo, "stiče utisak da je Darko Šarić u nju umetnut, a da sa švercom kokaina nema nikakve veze".

Nakan Baćevića završne reči izložiće i drugi Šarićevi branioci.Kada advokati svih 25 optuženih, kao i oni sami, iznesu završne reči, sud će zakazati izricanje prvostepene presude.

Prvu prvostepenu presudu prošle godine je ukinuo Apelacioni sud i naložio ponavljanje suđenja.

Sve vijesti