“Lako je biti general nakon bitke”

Autor:

Trener Budućnosti Zoran Govedarica pričao o nenormalnim uslovima za igru nakon poraza od OFK Titograda, a dotakao se i pozicije kapitena Stefana Milića koji je štoper, a ne desni bek.

“Lako je biti general nakon bitke” Foto: MONDO

Dvije lagane utakmice protiv ekipa koje su najviše mijenjale tokom ljeta - Iskre i Mornara - i optimizam je počeo da se širi u Fufbalskom klubu Budućnost.

Ali “plavi” su stali na prvoj ozbiljnijoj prepreci - Budućnost je u derbiju 3. kola Prve fudbalske lige Crne Gore poražena minimalno od OFK Titograda, u gradskom derbiju, na Starom aerodromu.

“Romantičari” su igrali savršen presing, naročito u drugom dijelu, pa udarne igle Budućnosti - Igor Ivanović, Mihailo Perović, Miljan Vlaisavljević, Miloš Mijić, Draško Božović - nisu bile vidljive ni u jednom trenutku na terenu.

Trener Zoran Govedarica je pokušao da pronađe opravdanje u lošem vremenu, jer je juče utakmica počela po suncu, nastavljena je po vjetru, a završena je po kiši.

Uslovi za igru su bili katastrofalni, posebno u prvih 45 minuta, kada smo igrali protiv vjetra. Imali smo samo drugo poluvrijeme za neku igru, a onda se vjetar okrenuo protiv nas. Teški uslovi, zato čestitam i jednim i drugim momcima”, rekao je 50-godišnji stručnjak iz Srbije.

Budućnost je pod Govedaricom trebala da bude agresivna, čvrsta i energična. Međutim, sve to je imao Titograd u derbiju, a ne vicešampion države koji juri šampionsku titulu.

Teško je bilo zbog uslova, a vjetar je iziskivao veći napor kod igrača da pruže šta mogu. Ekipa Budućnosti je napravljena da može da igra, a uslovi su stvarno bili nenormalni”, nije bio konkretan Govedarica u odgovoru.

Gol odluke je postigao Vasko Kalezić, koji je cijelu utakmicu “mučio” kapitena i desnog beka Stefana Milića. Brzonogi ofanzivac je dobio svaki duel sa talendovanih defanzivcem, a derbi je otkrio da se Milić ne snalazi najbolje na poziciji desnog beka, jer je po vokaciji štoper.

Pa ne znam je li greška što igra beka, prethodne dvije utakmice je igrao odlično”, rekao je Govedarica o utakmica protiv Iskre i Mornara, kada 18-godišnji Milić kao bek nije praktično prešao centar, ali je zato protiv “mornara” postigao gol nakon kornera u stilu centarhalfa što u suštini jeste.

Lako je biti general poslije utakmice. Da znam neke stvari prije utakmice, promijenio bih. Dosta dobro je odigrao, korektno”, podvukao je Govedarica.

Tagovi:
Sve vijesti