Android telefoni koji se najčešće kvare

Nakon što smo saznali koji je to iPhone koji se najčešće kvari, red je da otkrijemo i koji Android telefoni se najčešće donose u servis, kao i iz kojih razloga.

1
A- A A+
Galaxy S5 pored Lenovo Vibe X i Nokia Lumia 920 telefona. Foto: MONDO portal. Galaxy S5 pored Lenovo Vibe X i Nokia Lumia 920 telefona.

Apple-ov iPhone 6 najčešće se vraća u servis od svih iPhone modela, računajući sve od iPhone 5S i iPhone SE do najnovijih modela. Slično je i sa Android uređajima - stariji Samsung modeli prednjače po učestalosti vraćanja u servis, i to Galaxy S5 i Galaxy S7.

Na listi po učestalosti kvarova slijede Xiaomi, Motorola, Huawei, LG, Lenovo i OnePlus, a najčešći razlozi za posjetu servisnom centru jesu performanse telefona (koje su lošije od očekivanih), pucanje aplikacija, gubitak signala, kamera itd.

Android uređaji se u servis donose i zbog problema s punjenjem i spikerfonom sve više, pokazalo je višegodišnje istraživanje pouzdanosti telefona, čiji su zaključci sumirani u izvještaju “State of Mobile Device Repair & Security“, koji kompanija BLANCCO objavljuje tromjesečno.

Blancco vam možda i ne zvuči poznato, ali to je internacionalno priznata grupacija i globalni provajder podataka o dijagnostici mobilnih telefona, čiji je rad sertifikovan pomoću 18 najstrožih standarda iz cijelog svijeta.

Kakva su vaša iskustva sa dosadašnjim Android telefonima - koji je za preporuku, a koji baš i nije? Pišite nam!

Tagovi:
Sve vijesti