I Cukerberg žrtva zloupotrebe podataka

Facebook je pronevjerio i podatke osnivača i direktora mreže!

0
A- A A+

Izvršni direktor i osnivač Facebook mreže Mark Cukerberg nastavio je svjedočenje u američkom Kongresu i otkrio da su i njegovi lični podaci bili među informacijama prodatim, kako je naveo, malicioznim trećim stranama. Cukerberg je članovima Kongresa kazao da je neizbježno da će doći do regulative u industriji društvenih medija. "Internet ima rastući značaj širom svijeta u životima ljudi i mislim da je neizbežno da će biti potrebna neka regulativa", rekao je on u svedočenju pred komitetom za energetiku i trgovinu Predstavničkog doma Kongresa.

Facebook: Što ne pitate Apple o zaštiti podataka?

"Moj stav nije da ne bi trebalo da bude regulative, već takođe smatram da treba biti oprezan u vezi toga kakva se regulativa postavlja", naveo je Cukerberg. On je kazao da veće, dominantnije kompanije kao Facebook imaju resurse da se povinuju vladinoj regulativi, ali da bi to moglo biti teže za manje startup kompanije.

Cukerberg je prvog dana u svjedočenju pred Kongresom rekao da je napravio grešku i da mu je žao što Fejsbuk nije uspeo da zaštiti svoje korisnike i njihovu privatnost. U uvodnoj riječi pred Kongresom, gde svjedoči o skandalu sa firmom za analizu podataka "Kembridž analitika", kada su procureli podaci više od 87 miliona korisnika društvene mreže Facebook, Cukerberg je kazao da je sada jasno da nisu uradili dovoljno da spriječe da se ovakve stvari koriste i u loše svrhe.

Tagovi:
Sve vijesti