Telefon koji zaista donosi revoluciju

Očekivali smo ovo od kompanija Samsung i Apple, a revoluciju nam donosi jedan od najvećih kineskih proizvođača telefona.

0
A- A A+

Vivo je iskoristio CES 2018 u Las Vegasu da napravi premijeru tehnologije ispod OLED ekrana, koja je razvijena u saradnji sa kompanijom Synaptics, o čemu smo već pisali ranije.

Ono što odvaja istinske proizvođače telefona od onih koji samo lijepe svoje ime (takvih je danas najviše) na već kupljene uređaje jeste ulaganje u istraživanje i razvoj. Svaka ozbiljna kompanija to mora da čini i što više sredstava uloži u istraživanja i razvoj novih usluga i/ili tehnologija biće joj bolje. Shvatio je to i Vivo, koji prvi na tržište donosi smartfon sa skenerom otiska prsta ugrađenim pod ekran.

Ova tehnologija pojednostavljuje upotrebu telefona i čini je mnogo bezbjednijom, jer kako samo saznali prethodnih mjeseci, skeneri dužice oka i prepoznavanje lica je moguće obmanuti. Skener otiska prsta teško će to omogućiti, a svakako je praktičniji za korišćenje od „bacanja pogleda“ u telefon.

Kineska kompanija, jedna od najvećih pet smartfon proizvođača u svijetu, najavila je da je uređaj spreman za masovnu proizvodnju, ne otkrivajući njegove ostale karakteristike. Ipak, objavljeno je da će se uređaj pojaviti vrlo brzo, pa nam MWC 2018 sajam u Barseloni zvuči kao vrlo vjerovatna destinacija premijere, što je krajem februara.

Za sada se ne očekuje da Galaxy S9 ima ovu tehnologiju, pa će Vivo neko vrijeme biti sam na tržištu, što se ove tehnologije tiče.

Sve vijesti