U Crnoj Gori se živi bolje nego prije deset godina

Autor:

U Crnoj Gori se danas živi bolje nego prije deset godina kad je potpisan Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, saopštio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

5
A- A A+

  Brajović je na parlamentarnoj konferenciji „EU i partneri – Prihvatanje različitosti zarad jačeg jedinstva“ kazao da se Crna Gora se danas bitno razlikuje od one prije deceniju.

„Upravo zahvaljujući kvalitetnim reformama koje smo sprovodili u okviru integracionih procesa, napredovali smo u mnogim segmentima“, rekao je Brajović, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je kazao da je Crna Gora ojačala kapacitete institucija i u stanju je da na brži i efikasniji način sprovodi unaprijeđeno zakonodavstvo koje je usvojeno, ili se usvaja.

„U ekonomskom pogledu, uprkos posljedicama svjetske ekonomske krize, koja se odrazila na gotovo sve evropske zemlje, u Crnoj Gori se danas živi bolje nego prije deset godina kad je potpisan Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju“, ocijenio je Brajović.

Prema njegovim riječima, prosječna plata i penzija u Crnoj Gori su tada bile duplo niže nego sada.

Brajović se u Gruziji sastao sa predsjednicima države i parlamenta Georgijem Margvelašvilijem I Iraklijem Kobakhidzeom. Kako je saopšteno, tokom susreta sa Kobakhidzeom istaknuta je važnost parlamentarne saradnje za dalje produbljivanje odnosa između Crne Gore i Gruzije.

Brajović će se sjutra sastati i sa predsjednikom Vlade Gruzije Georgijem Kvirikašvilijem.

Sve vijesti