FK Budućnost: Srbijo, Islande… SVAKA VAM ČAST!

Autor:

Predsjednik šampiona države Žarko Burić poslao pismo čestitke Fudbalskom savezu Srbije i Fudbalskom savezu Islanda u ime kluba i u svoje lično ime

FK Budućnost: Srbijo, Islande… SVAKA VAM ČAST! Foto: mondo.me

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji su završene, samo odabrani su čekirali kartu za Moskvu, a među njima nije nažalost naša Crna Gora. A mogla je da bude.

Ali, zato jesu dvije reprezentacije koje su blisko povezane sa našom zemljom. Za Fudbalski klub Budućnost, to su Srbija i Island!

“Plavi” su, na čelu sa predsjednikom kluba Žarko Burićem, uradili nešto što rade veliki evropski klubovi - čestitali su prijateljima plasman na jedno veliko takmičenje.

Budućnost je poslala pismo Fudbalskom savezu Srbije, jer su Crna Gora i Srbija uvijek bile bliske.

Poštovani predsjedniče Kokeza, želim u svoje lično ime i u ime FK Budućnost da Vam čestitam na sjajnom rezultatu, koji je fudbalska selekcija Srbije ostvarila u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Iskreno se nadamo da će plasman na Mundijal u Rusiji, biti samo početak vaših dobrih rezultata u periodu koji je pred vama“, napisao je predsjednik FK Budućnost u pismu predsjedniku FSS Slaviši Kokezi.

Čestitka je otišla i na adresu predsjednika Fudbalskog saveza Islanda, Gudnija Bergsona. Iz više razloga, a dva se izdvajaju.Prvi, Island je prvi priznao nezavisnost Crne Gore. Drugi, trener Budućnosti Dragan Kažić je sedam godina radio u zemlji “ribara“.

Čestitam na istorijskom rezultatu za vašu zemlju, te uspješnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Još jednom ste pokazali fudbalskom svijetu da nije bitno koliko je neko veliki, već koliko vjeruje u sebe i u veliki rad koji se uvijek isplati. Kao mala evropska država, još više smo ponosni na vas, a naročito zato što je Island bio prva zemlja koja je priznala i podržala nezavisnost Crne Gore 2006. godine. Ponosni smo na vas iz više razloga, a jedan je i to što je naš šef stručnog štaba par godina radio na Islandu. FK Budućnost je sigurna da ćete igrati sjajan fudbal na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a očekujemo da vaši navijači još jednom oduševe svijet“, stoji u pismu koje je Žarko Burić poslao bivšem fudbaleru Valura, Totenhema i Boltona.

Tagovi:
Sve vijesti