Tanjević podnio ostavku!

Autor:

Bogdan Tanjević donio je odluku da napusti kormilo košarkaške reprezentacije Crne Gore, a ujedno i završi profesionalnu trenersku karijeru.

0
A- A A+
bogdan tanjevic tanjević Foto: MN Press

“Košarkaški savez Crne Gore izražava veliku zahvalnost proslavljenom stručnjaku Tanjeviću koji je kao veliki trener proslavio našu državu, a posebnu zahvalnost dugujemo mu za njegovo angažovanje u posljednje tri godine tokom kojih je dao veliki doprinos uspostavljanju sistema u trenerskoj organizaciji, kao i rezultatima A tima, te mlađih reprezentativnih selekcija”, saopšteno je iz KSCG.

Tanjević će u budućnosti biti na čelu trenerske organizacije i sa te pozicije pokušaće da doprinese daljoj afrimaciji crnogorske košarke, te edukaciji mladih trenera.

"Da me zamijeni Radonjić ili Ivanović -niko drugi"

On je bio na kormilu našeg nacionalnog tima od oktobra 2015. godine. Nakon uspješnih kvalifikacija, Crna Gora je pod njegovim vođstvom učestvovala na tekućem Eurobasketu gdje je eliminisana u osmini finala.

To je za Tanjevića biti četvrti selektorski angažman. Prethodno je vodio nacionalne timove Jugoslavije, Italije i Turske.

Jugoslaviju je predvodio do srebra na Evropskom prvenstvu u Čehoslovačkoj 1981. godine, a s Italijom je osvojio zlato na EP-u u Francuskoj 1999, dok s reprezentacijom Turske ima srebro na Svjetskom prvenstvu 2010. godine.

Tanjević je tokom karijere vodio Bosnu, Kasertu, Trst, Olimpiju iz Milana, Limož, Budućnost, Asvel, Virtus i Fenerbahče. Najveći uspjeh ostvario je sa sarajevskom Bosnom, s kojom je 1979. godine postao prvak Evrope.

Sve vijesti