Za Marovićem crvena potjernica

Autor:

Za bivšim funkcionerom DPS-a Svetozarom Marovićem raspisana je međunarodna potjernica, jer se nije odazvao na poziv za izdržavanje tri godine i devet mjeseci zatvorske kazne, potvrđeno je Pobjedi u Upravi policije.

1
A- A A+

  Naredbi za izdavanje potjernice prethodila je naredba za prinudno privođenje, jer se on već duže nalazi na liječenju u Beogradu.

Marović je trebalo da počne izdržavanje zatvorske kazne, jer je kotorski Osnovni sud sredinom aprila odbio njegovu molbu za odlaganje odlaska u spuški zatvor.U rješenju predsjednika kotorskog suda Branka Vučkovića piše da Marović nije toliko bolestan da ne može izdržavati zatvorsku kaznu. Odluku Vučkovića je 27. aprila potvrdio i Viši sud u Podgorici.

Izdata potjernica za Marovićem!


Marovićev branilac, advokat Zdravko Begović ranije je kazao PObjedi da njegov klijent ne izbjegava izdržavanje zatvorske kazne.

"On ne bježi od toga što je dogovorio sa Tužilaštvom, ali trenutno se iz objektivnih razloga nalazi na bolničkom liječenju u Beogradu. Pa logično je i da odbrana ne može unedogled tražiti odlaganje kazne. Prosto je situacija takva da čovjek zbog stanja u kojem se nalazi nije u stanju da prekine bolničko liječenje", rekao je ranije Begović.

Srpska policija neće da hapsi Marovića?

Sve vijesti