URA neće da učestvuje u anti-NATO protestima

Autor:

Građanski pokret URA neće učestvovati u anti-NATO protestima, saopštila je potpredsjednica te partije, Suada Zoronjić, i ocijenila da je sistem kolektivne bezbjednosti potreban Crnoj Gori u postojećim okvirima globalnih odnosa zbog sigur

0
A- A A+

  Demokratski front pozvao je ranije danas lidere opozicionih partija, osim Socijaldemokratske, da prisustvuju narodnom saboru koji će taj politički savez organizovati u srijedu u Murinu, kao alternativu sjednici parlamenta na Cetinju na kojoj će biti donijeta odluka o učlanjenju Crne Gore u NATO.

Zoronjić je rekla da su demokratske promjene u Crnoj Gori cilj URA-e, i dodala da zbog toga ostaju posvećeni saradnji sa ostalim opozicionim subjektima.

Nakon što se okonča pristupanje NATO-u, manje će biti tema koje dijele Crnu Goru, tako da će i opoziciji biti olakšan zadatak”, ocijenila je Zoronjić za agenciju MINA.

Ona je podsjetila da je jedan od stubova programa Građanskog pokreta URA prozapadna orjentacija Crne Gore koja podrazumijeva ulazak u NATO.

Ne idealizujemo NATO, ali je sistem kolektivne bezbjednosti u postojećim okvirima globalnih odnosa potreban zbog sigurnosti Crne Gore”, navela je Zoronjić.

Tagovi:
Sve vijesti