Šta Apple razvija u strogoj tajnosti?

Na osnovu izveštaja o povredi jednog od radnika, saznali smo neke informacije o AR naočarama na kojima Apple radi već neko vreme.

Šta Apple razvija u strogoj tajnosti? Foto: Promo/Apple Razvoj Apple logotipa.

Povreda na Apple kampusu je najbolja indicija koju imamo do sada, da Apple radi na AR naočarima.

Posle povrede prošlog meseca, izveštaj o incidentu se greškom našao u rukama stotina Apple reportera. Sa naslovom "Opisi Udara Prijavljeni u Santa Klara Dolini Prošlog Meseca." ovaj izveštaj sadrži nove informacije o Apple-ovom AR (proširena realnost) projektu o kojem se priča.

Novi iPhone će znati kako se osećate

Ništa konkretno nije pisalo, ali izveštaj potvrđuje da je Apple testirao naočare dizajnirane da preklapaju 3D slike u vaše oko.

"Nakon BT4 korisničke studije, korisnica se požalila voditelju studije da oseća nelagodu u oku i rekla je da je videla laserski fleš u nekoliko navrata tokom studije. Glavni naučnik ju je potom poslao kod optometriste i osigurao je prototip za dalju analizu."

Novi iPhone dolazi spreman za proširenu realnost

Ovo prati još jedan izveštaj iz drugog marta, koji opisuje sličnu povredu.:

"Zaposleni se požalio na bol u oku nakon rada sa novim prototipom, misleći da je možda povezano sa upotrebom. Primetio je da je sigurnosni pečat na magenta (spoljnjem) kućištu polomljen i pomislio da je neko pokvario uređaj."

Po priči izvora bliskom materiji, Apple možda testira i AR i VR naočare. Iako ne potvrđuju postojanje nijednog od ta dva, zaista zvuči kao da se nešto sprema u Apple HQ, prenosi gizmodo.


Sve vijesti