Ivan Bošković: Strast za fudbalom mi daje energiju

Autor:

Najbolji strijelac u istoriji crnogorske fudbalske lige nakon 13 godina ponovo obukao dres Sutjeske, kluba u kojem je počeo uspješnu karijeru.

0
A- A A+
Ivan Bošković , fudbal Foto: MONDO/Marko Mugoša

 Davne 2003.  godine Sutjeska  je imala ekipu koja je bila strah i trepet u tadašnjoj zajednici Srbije i Crne Gore. Kraj Bistrice su padali Zvezda, Partizan, Vojvodina, OFK Beograd i ostali...

Iskusni igrači predvođeni Krstevskim, Tucakovićem, Goranom Boškovićem, Mikovićem, Kostićem... činili su kičmu tima Nikšićkog prvoligaša, ali udarna igla bio je tadašnji mladi reprezentativac, Ivan Bošković. Sutjeska je izborila izlazak na evroscenu što je bio ogroman uspjeh u tadašnjoj konkurenciji. Nakon 13 godina i mnogo promijenjenih klubova u uspješnoj karijeri, ljubimac Nikšićke publike, vratio se u svoj matični klub, da ponovo pokuša da ga dovede do Evrope. Ivan Bošković je biće bez sumnje najveće pojačanje Sutjeske!

Izvor: YouTube

Bošković je prije nego što je otišao u inostranstvo ostavio "domaći zadatak" crnogorskim napadačima, u sezoni 2009/2010 na 30 utakmica postigao 28 golova. Rekord koji će teško biti oboren.

Nakon toga Ivan je sa dosta uspjeha igrao u Uzbekistanu, a potom i na Tajlandu gdje se najduže i zadržao. Tu je stekao ime, proveo četiri uspješne godine i oženio sa Tajlandjankom, Ying, sa kojom je i danas u braku.

Ivan Bošković , fudbal Foto: MONDO/Marko Mugoša

 Bošković se raduje povratku u matični klub, a da će iskusni Bole biti istinsko pojačanje, vidjelo se već na prvom pripremnom meču protiv Vojvodine, Sutjeska je slavila 2:1 a Bošković bio strijelac drugog gola, uz odličnu igru u polju.

Na početku razgovora za MONDO Ivan kaže da je srećan što se vratio u svoj klub.

"Nakon šest godina sam se vratio u crnogorski fudbal a od kad sam otišao iz Sutjeske prošlo je punih 13 godina. Srećan sam što sam se vratio. Sutjeska je moj klub, klub u kojem sam stekao afirmaciju i koji mi je mnogo dao", kaže iskusni napadač

Kako si zadovoljan kvalitetom ekipe koju si zatekao?

"Mlada ekipa sa velikim potencijalom. Odlično vodjena od strane Nebojše Jovovića. Veliki broj igrača poznajem od ranije i odlično sam prihvaćen. Mislim da ova ekipa može da ostvari sve ciljeve koji su postavljeni".

A ciljevi su?

"Ciljevi su treće mjesto na tabeli i osvajanje Kup takmičenja. Neće biti nimalo lako, jer su se konkurenti osjetno pojačali ali svi ćemo dati svoj maksimum da se na kraju radujemo".

Već si jednom izborio Evropu sa Sutjeskom, u mnogo jačoj konkurenciji. Možeš li da povučeš paralelu izmedju tadašnje i sadašnje generacije Sutjeske?

"Pa prva stvar koja je vidljiva je ta da su 2003 uglavnom bili iskusni igrači i bilo je nas par mladjih. Sada je situacija obrnuta. Mnogo mladih igrača i nekoliko nas iskusnih. Sve u svemu ova ekipa ima ogroman potencijal i kao što rekoh, kadra je da ostvari ciljeve koje je rukovodstvo kluba zacrtalo".

Izvor: YouTube

Da se vratimo na 2003 godinu. Tada si sa Srdjanom Radonjićem činio paklen tandem napadača. Koju utakmicu bi izdvojio iz tog vremena kao tvoju najbolju?

"Izdvojiću utakmicu sa našim najvećim klubom, Crvenom Zvezdom u Nikšiću. Imao sam mnogo boljih utakmica od pomenute, ali ta utakmica mi je ostala nedodirljiva u sjećanju. U 3. minutu sam zatresao mrežu Zvezde, u 4. minutu mi je naš najbolji sudija Radoman pokazao žuti karton, a u 7. minutu drugi žuti i put u svlačionicu. Ipak sa desetoricom smo napravili podvig i ostvarili veliku pobjedu".

Šta navijači Sutjeske mogu da očekuju od Ivana Boškovića u drugom "mandatu" kraj Bistrice?

"Mogu da očekuju moj maksimum na svakom treningu i na svakoj utakmici. Strast koju osjećam prema fudbalu daje mi ogromnu energiju. Uživam u svakom treningu i uvijek se trudim naučim nešto novo iako je toliko treninga iza mene. Pozivam ih da dodju u što većem broju da nas bodre a mi ćemo im vratitii maksimalnim zalaganjem na terenu i nadam se pobjedama" , rekao je na kraju razgovora za MONDO, Ivan Bošković, najjači "štih" Nikšićana u "napadu na Evropu".

Tagovi:
Sve vijesti