Oteo avion zbog božjeg proviđenja

Avion kompanije "AeroMeksiko" sa 104 putnika, na letu iz Kankuna za Meksiko Siti, otet je u srijedu u popodnevnim satima

0
A- A A+

Drama je brzo okonačana, a policija je saopštila da je otmičar vjerski fanatik kojeg je na ovo djelo nagnalo "božje proviđenje".

Otmica je uspješno okončana hapšenjem otmičara posle slijetanja letjelice na međunarodni aerodrom u Meksiko Sitiju.

Meksička televizija je izvjestila da su avion napustili najprije putnici, pa posada, da bi policija izvela otmičare sa lisicama na rukama.

Lokalni mediji su prethodno javili da su trojica muškaraca, najvjerovatnije, Kolumbijci ili Bolivijci, preuzeli kontrolu nad "boingom 737" zaprijetivši da će letjelicu dići u vazduh ukoliko im se ne omogući da razgovaraju s predsjednikom Felipeom Kalderonom.Na meksičkoj televiziji mogli su se vidjeti snimci na kojima su prikazani pripadnici snaga bezbjednosti kako kamionima pristižu na aerodrom, gdje su svi letovi obustavljeni.

Po okončanju saslušanja meksički zvaničnici saopštili su da je za otmicu aviona ipak odgovoran samo jedan čovjek - verski fanatik iz Bolivije koji tvrdi da je bio u "božijoj misiji".

Iako je prvobitno na aerodromu uhapšeno devet osoba policija je kasnije saopštila da je u akciju izveo samo jedan otmičar.

Portparol meksičke vlade je izjavio da je otmičar Hoze Mar Flores (44) rekao policiji da je oteo avion nakon što mu se ukazalo božansko otkrovenje.

Flores tvrdi da je bio u božanskoj misiji tokom koje je navodno htio da upozori meksičkog predsjednika Felipea Kalderona da predstoji katastrofala zemljotres, prenio je Bi-Bi-Si (BBC).

(agencije/MONDO/Na slici: "Božji sluga" Hoze Mar Flores)

Sve vijesti