PARTIZAN: Škuletić prodat za 4 miliona eura

Autor:

Većinom glasova članova Upravnog odbora Partizana (9:3), Petar Škuletić prodat moskovskoj Lokomotivi za četiri miliona evra! Vučelić: "Slabiji smo nego jesenas... Tumbaković i Ćirić su znali za ponudu odmah".

0
A- A A+

Partizan je prodao Petra Škuletića!!!

Ova vijest saopštena je novinarima na konferenciji za novinare u klubu, na kojoj je bio i Škuletić. Prodat je moskovskoj Lokomotivi za četiri miliona evra i odmah putuje u Moskvu.

Na jsednici Upravnog odbora većina je odlučila ovako - 9:3. Protiv su bili Ljubiša Tumbaković, Dragan Bjelogrlić i Nele Karajlić.

"Upravni odbor odlučio je da da saglasnost da Škuletić ode u Lokomotivu iz Moskve i on će u toku dana otputovati u prijestnocu Rusije gdje će obaviti preglede i vjerovatno potpisati ugovor. Teško je što se Partizan rastaje od jednog od najboljih igrača, ali mislim da odlazi zadovoljan i daće Bog da se ponovo sretnemo jednog dana. Krajem godine odbili smo ponudu Lila od 2,3 miliona evra, u međuvremenu je stigla ozbiljna ponuda iz Kine, ali je ona odbijena zato što je Škuletić rekao da neće da igra tamo zato što je u zamahu karijere. U utorak kasno uveče stigla je ponuda od četiri miliona evra koja će biti isplaćena odmah, u cjelini, ne u ratama", prenio je Milorad Vučelić.

Potpredsjednik Partizana zadužen za odnose sa javnošću je dodao da su u toku "intenzivne aktivnosti da se pronađu dva ili jedan špic" da bi dodao:

"Ali, znamo da je odlazak Lazovića i Škuletića nenadoknadiv. Probaćemo da bar malo nadomjestimo njihov odlazak. Teško je bilo odoleti ponudi, a i mi ne bismo željeli da imamo nezadovoljnog igrača".

Da li smatrate da je Partizan smatra slabiji nego što je bio jesenas?

"Da, rizik je veliki jer mi stavljamo kocku na titulu. Pare su nam potrebne, ali nismo se rukovodili samo materijalnim", odgovorio je Vučelić na pitanje novinara.

Njegov kolega, potpredsjednik kluba zadužen za sportska pitanja Ljubiša Tumbaković rekao je ranije danas novinarima da nije znao za ponudu za Škuletića i da je za nju saznao tek kad se iz Antalije vratio za Beograd, odnosno jutros.

Vučelić, međutim, tvrdi da to nije tačno.

"Onog trenutka kad je stigla ponuda za Škuletića, a to je bilo u utorak kasno uveče, održana je telefonska konferencija članova uprave i svi su bili upoznati sa njom. Nismo očekivali ovakvu ponudu, bilo nam je teško da odlučimo".

Na pitanje novinara da li ovo može da se protumači kao laganje navijača Partizana, s pobzirom na ranije izjave da će biti zadržan cio tim i da niko neće biti prodat (a u poslednjih nekoliko dana prodata su dvojica napadača - Danko Lazović i sada Škuletić), član Uprave Milomir Gligorijević je doslovce odgovorio:

"Ne, nećemo, ne smijemo i nikad nećemo da prevarimo naše navijače. Prije ćemo da odemo iz kluba, nego to da učinimo, ali su se u međuvremenu promijenile okolnosti....".

A šta je sa novcem koji je obećan da će odmah ući u klub (dva miliona evra), Gligorijević je rekao da "djelimično jeste tačno, ali da je to "samo kap u moru u odnosu na sve probleme sa kojima se suočavaju".

Uskoro još detalja i izjava sa konferencije za novinare u FK Partizan!

U međuvremenu, oglasio se i predsednik Nadzornog odbora FK Partizan Vladimir Vuletić, kojji je takođe u Antaliji i koji je ocijenio ponudu za Škuletića kao "veoma kvalitetnu" i priznao da novac jeste preduslov da se napravi stabilnija atmosfera u klubu.

"Odlazak Škuletića je bio neminovan, imajući uz vidu da je ponuda koja je stigla Partizanu, jedna od kvalitetnijih koja se u ovom momentu mogla očekivati. To je ponuda koja, ako bude mudro i kvalitetno raspoređena na sve ono što je klubu u ovom momentu potrebno, mogla, da u dobroj mjeri pretvori situaciju (u klubu) u stabilnu, onu koju želimo, temeljno postavljenu, a od tog momenta bi se moglo mirnije, lakše i mirnije razmišllati o sportskim rezultatima. Novac jeste prioritet, ali duboko vjerujemo da je sportski sektor primarna karika kojoj treba najviše učiniti i pomoći u ovom momentu", rekao je Vuletić za SOS Kanal.

Tagovi:
Sve vijesti