• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dani češkog filma u KIC-u

Autor mondo.me

Dani češkog filma biće održani u organizaciji Ambasade Republike Češke i Kulturno-informativnog centra „Budo Tomović“ 13, 14. i 18.oktobra u Podgorici.

 Dani češkog filma u KIC-u Izvor: PROMO

Izvor: PROMO

Dva dugometražna filma novije češke produkcije i jedan animirani film biće prikazani u Sali DODEST sa početkom u 20 časova, a ulaz je besplatan.

U ponedjeljak, 13.oktobra manifestacija će početi prikazivanjem filma „Povratna ambalaža“ (2006) reditelja Jana Sveraka (Jan Svěrák). Glavni protagonista ove priče je učitelj u penziji, koji prihvata posao na sektoru ambalaže u jednom praškom supermarketu. Ova priča je lična, istinita i tužno-vesela.

Narednog dana, tačnije u utorak, 14.oktobra predviđena je projekcija filma „Muškarci u očekivanju“ (2011) koji je nastao u režiji Jirija Vejdeleka (Jiří Vejdělek). Može li nevjera biti osnovni sastojak srećnog braka? Šarmantni šmeker Rudlof je u to uvjeren: „Žena mora imati taj osjećaj da se stalno mora boriti za svog partnera.“ Posljednjeg dana manifestacije, u subotu, 18.oktobra biće prikazan animirani film „Pat i Mat“ (2003) reditelja Mareka Beneša (Marek Beneš). U ovom filmu glavna inspiracija u dogodovštinama dvojce majstora, Pata i Mata je njihova nesposobnost. Nije bitna samo šala, već i optimističan pogled na stvari. Čak i onda kada je sve izgubljeno, nikada se ne predaju i uvijek su na kraju, sa postignutim rezultatima zadovoljni.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA