Region

Svi u sudnici zaplakali: Potresno na svjedočenju, majka ubijenog dječaka nije dobila odgovor na jedino pitanje

Autor Nevena Davidović

Majka ubijenog dječaka u Ribnikaru postavila je dječaku ubici jedno pitanje, a nakon toga su prisutni u sudnici zaplakali.

Izvor: Espreso/Tamara Trajković/Kurir/Zorana Jevtić/Mondo/Stefan Stojanović

U Specijalnom sudu u Beogradu na suđenju roditeljima dječaka ubice iz Ribnikara, u toku je ispitivanje njihovog sina (14) koji je 3. maja prošle godine u OŠ Vladislav Ribnikar ubio devet vršnjaka i čuvara te škole.

Nezvanično, najpotresnije je bilo kada se dječaku obratila majka ubijenog dječaka, Suzana Stanković Čikić. Ona ga je, navodno, drhtavim glasom pitala da kaže zašto joj je ubio sina jedinca?!Međutim, odgovor nije dobila.

U tom trenutku gotovo svi u sudnici su plakali.

On je jutros doveden iz bolnice u kojoj se nalazi od hapšenja. Maloljetnik se inače nalazi u sudnici, odnosno za govornicom.

Njemu bi pitanja ispred tužilaštva trebalo da postavljaju dva javna tužioca i glavni javni tužilac u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu Nenad Stefanović, koji su od početka postupka uključeni u ovaj predmet.

U ovom predmetu sudi se roditeljima dječaka ubice i instruktoru streljane, koji je optužen za krivično djelo davanje lažnog iskaza.