Viši sud: Kašćelanu produženje pritvora

Autor:

Viši sud u Podgorici donio je novo rješenje o produženju pritvora okrivljenom Slobodanu Kašćelanu, nakon što je Apelacioni sud prvobitnu takvu odluku vratio na ponovno odlučivanje, pišu Dnevne novine.

Viši sud: Kašćelanu produženje pritvora Foto: MONDO/Danilo Jauković

Prošle sedmice Apelacioni sud je uvažio žalbu branilaca okrivljenog Kašćelana izjavljenu na rješenje Višeg suda u Podgorici kojim mu je produžen pritvor, time prihvatajući navode žalbe da razlozi dati od strane prvostepenog suda ne predstavljaju dovoljne i valjane razloge da bi se izveo zaključak o postojanju osnovane sumnje da je okrivljeni Kašćelan učinio krivično djelo zelenaštvo na organizovan način.

Kako pišu Dnevne novine, u rješenju Apelacionog suda, navodi se da je prvostepeni sud bio u obavezi da u obrazloženju odluke o produženju pritvora okrivljenom Kašćelanu navede sadržajne i individualizovane razloge iz kojih bi se moglo objektivno zaključiti da postoji osnovana sumnja da je okrivljeni učinio krivična djela koja su mu stavljena na teret, a što je, kako se to osnovano žalbom ukazuje, taj sud propustio da učini.

Kašćelan se tereti da je sa Igorom Božovićem krajem maja 2010. godine organizovao kriminalnu grupu, a zatim su vrbovali ostale članove kako bi se bavili zelenaštvom, švercom droge i pranjem novca.

Kašćelan je uhapšen u decembru prošle godine po potjernici u Pragu.

Sve vijesti