Pavićević: Zbog hira Budućnosti bacilli smo 30,000

Autor:

U prvom duelu dva najbolja crnogorska košarkaška sastava nije bilo varnica na terenu (65:82), ali jeste nakon meča.

Strateg Mornara Mihailo Pavićević je, naime, nakon utakmice progovorio o “podršci” koju je njegov klub dobio od Budućnosti.

"Imamo zgusnut raspored isključivo zbog jednog kluba - neka Budućnosti služi na čast to što nije htjeli dan ranije da odigra ovaj meč. Mi smo, dakle, morali da igramo. Igrali smo kako smo igrali, bez energije. Ovo nije naša igra, ali moramo da mislimo na sebe", rekao je Pavićević za Arenasport.

 Mornar već u nedjelju, u 14 sati po našem vremenu, igra protiv ruskog Avtodora u Saratovu u kvalifikacijama za FIBA ligu šampiona. Vjerovali ili ne, Barani na putovanje u grad na obali Volge udaljen oko 2,500 kilometara od podgoričkog aerodrome putuju čarter letom u nedjelju ujutro!


Zbog, kako je Pavićević naveo "hira Budućnosti", Mornar je ostao i bez 30 hiljada eura.


"Javnost treba da zna da smo kupili avio-karte redovnim linijama do Saratova, ali smo morali da bacimo 20 hiljada eura. Morali smo da iznajmimo avion, a to nas je koštalo 30 hiljada eura. U današnje vrijeme izbili su nam iz džepa toliko novca. To je sramota za crnogorsku košarku", prokomentarisao je Pavićević.

O gostovanju Avtodoru Pavićević nije dugo govorio ali je bio više nego jasan.

"Imamo sjutra utakmicu u Baru, pa letimo u Saratov, a u 13 sati je utakmica sa jakim timom. Ne znam sa kojom ćemo energijom moći da se suprotstavimo takvom rivalu", zaključio je Pavićević.

Šef stručnog štaba Budućnosti Aleksandar Džikić, na konferenciji za medije istakao je zadovoljstvo energijom svog tima u meču sa Mornarom.

Igrali smo sa dobrom energijom i to je jedini način kada se igra protiv Mornara. To je takav tim, ne plaši se protivnika. Možda je utakmica bila i previše takmičarska, ali tako je ispalo. Nama je bilo veoma važno da i sa ovog meča izađemo zdravi. Vidjeli smo gdje su Lendri i Šehović, biće u redu do Zadra. Mornar je dobar tim, sa vrlo dobrim napadačkim sistemom. Kada se opustiš, oni te kazne i ne znaš gdje si. Kasnili su nam reprezentativci, nije bilo mladjeg Šehovića, ali su neki drugi dobili prostor i to iskoristili“, rekao je Džikić.

Zadovoljstvo igrom i rezultatom nije skrivao ni crnogorski reprezentativac Filip Barović, ljetošnje pojačanje "plavih".

Dobra utakmica, takmičarska. Dali smo maksimum u ovom trenutku. Uspjeli smo da održimo razliku i utakmicu mirno privedemo kraju. Bila je ovo dobra provjera za nas, još se uigravamo, svaka utakmica nam mnogo znači", kazao je Barović.

Sve vijesti