Delicije u kojima se uživa bez griže savjesti!

Autor:

Ekipa Proteini.si je u svojoj redovnoj rubrici dala prave informacije o velikom broju kategorija proizvoda koje sportisti, rekreativci ali i ljudi koji žele da se zdravo hrane mogu da koriste i pri tom da izvuku najveće benefite za sebe.

0
A- A A+
  Danas će savjetnik Proteini.si Velibor-Borko Obradović predstaviti vrlo zanimljivu kategoriju proizvoda koju smo do sada imali priliku da obradimo – mi proizvode ove vrste stavljamo u kategoriju „Bez griže griže savjesti“!
Radi se o proizvodima koju su idealna varijanta kada želimo pojesti nešto slatko, imamo želju za nekom paštom ili pizzom, a ne želimo da taj varajući obrok baci pod noge sav trud i znoj koji smo potrošili na treningu!
Već više godina najveći evropski i svjetski proizvođači dodataka prehrani su ušli u trku da naprave snekove koji će biti hranljivi, što kvalitetniji, sa što manje loših karbohidrata ili trans masti.  U startu pojavljuju se proteinske čokoladice, koje su prešle put od skoro ne jestivih pločica, do toga da danas imamo Proteinske Mars i Snickers čokoladice, da imamo čokoladice koje su skoro poptpuno bez šećera a fantastičnog ukusa, da vrhunski proizvođači energetske barove više nefiluju prostim šećerima već su to karbohidrati iz ovsa ili pirinča, te danas u vremenu kada se izuzetno brzo živi, kada je sve teže organizovati 4-5 kvalitetnih obroka dnevno, a pri tom mamci u vidu brze nekvalitetne hrane su na svakom ćošku, imamo sjajnu alternativu i odličan izbor za sve i one koji žele da skinu kilograme, ali i one koji žele da podstaknu oporavak od fizičkih ali i svih drugih napora kojima je čovjek ovog vremena izložen.
Nakon već velikog izbora proteinskih i energetskih barova, prešlo se na sledeći korak, te danas u dobro snadbijevenim shopovima imate Proteinsku paštu, koja ima 40% karbohidrata manje od standardne a 40% proteina više. Noodlese strogo proteinske, pogodne i za vegetarijance, najrazličitije proteinske kremove, chokotellu, koji fantastično repliciraju ukuse omiljenog eurokrema ili nutele, a pri tom nijesu zasuti gomilom šećera i palminog ulja, takođe kod nas već nekoliko mjeseci hit – proteinska pizza, ili pak proteinske palačinke ili u sledećim vrućim mjesecima apsolutni must have proteinski sladoled, opet sve niskokalorično, sa dodatim proteinima i jedna sjajna alternativa koja može poslužiti kao međuobrok ili slatka užina koja vas neće izbaciti iz režima kvalitetne prehrane, nećete unijeti bespotrebne kalorije, a tijelu ćete dati dobru dozu gradivne materije, koji će vas držati sitima do sledećeg obroka.
Najnoviji hit su svakako potpuno beskalorični sirupi, idelni kao prelivi, ali i sjajni lowcarb sosovi, dresinzi koji će vašu piletinu učiniti super ukusnom.
Vjerujem, da je danas uz fenomenalan izbor navedenih proizvoda zaista najmanji problem organizovati sebi dobar plan prehrane, a da pri tom se ne zaboravi ukus, kao što je to bilo ne tako davno tj 2010-2011. kada sam za svoja takmičenja morao se oslanjam na suvu piletinu, oslić i povrće da bih postigao željenu formu, te vas stoga pozivam da uhvatite poslednji voz za ovo ljeto, ubacite u petu brzinu, zategnete prehranu, pojačate trening, a za varajući obrok umjesto posjete brzoj hrani izaberete nešto od proizvoda iz kategorije – BEZ GRIŽNJE SAVJESTI!
Do iduće srijede, pozivamo vas da nam pošaljete vaša pitanja na mne@proteini.si, naši savjetnici će svima dati maksimalno ispcrpne odgovore!
Za kraj ide Tinin recept: ovoga puta nam je pokazala brz i jednostavan način pripreme naših Battery proteinskih palačinki. Pogledajte video:

Izvor: YouTube

Sve vijesti