Politika

PALA VLADA ZDRAVKA KRIVOKAPIĆA! (VIDEO)

Autori Gordana Bojanić Alen Kasmić

U Skupštini Crne Gore izglasano je nepovjerenje Vladi Zdravka Krivokapića.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

U glasanju su učestovala 54 poslanika. Za nepovjerenje Vladi glasala su 43 poslanika opozicije i koalicije Crno na bijelo, a protiv je bilo 11 poslanika. To je prvi put da vladi Crne Gore bude izglasano nepovjerenje u parlamentu. 

Nakon toga je poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić poslaniku koalicije "Crno na bijelo" Milošu Konataru rekao "splačino, fukaro", nakon čega je Bečić dao pauzu.



Poslanici Demokratskog fronta (DF), Socijalističke narodne partije (SNP) i Pokreta za promjene (PzP) su napiustili salu.

TOK RASPRAVE:

Miloš Konatar je u završnoj riječi kazao da današnja diskusija pokazala da je Vlaa Krivokapića "udrila u zid" i da je jasno da stvari e funkcionišu.

"Naša odgovornost je da ponudimo rješenje. Hoću da vjerujem da se svako može mienjati na bolje, hocu da gldamo u budućnost, a ne da ostajemo zarobljeniu prolosti",poručio je Konatar i ponovio da DPS neće biti dio manjiske Vlade.

"Crkva neće biti ugrožena, Evropa sad neće propasti. Svaka sledeća Vladamora nastaviti borbu protiv korupcije i kriminala, niko ne smije biti zaštićen. Ova Vlada mora da napravi iskorak ka EU, to treba da bude ključni cilj ove generacije političara", kazao je Konatar.

"Sanjam Crnu Goru u kojoj će premijer, nacionalni Albanac, potpisati Temeljni ugovor sa SPC koji je u interesu države Crne Gore"

Momo Koprivica (Demokrate)
rekao je da nema ništa opasnije za otvoreno, demokratsko i građansko društvo od političara koji smatraju da sve znaju i da su za sve u pravu. Podsjetio je da Demokrate nemaju nijednu ministarsko mjesto u Vladi protiv čijeg su rušenja i da im nije satisfakcija broj fotelja već usvajanje zakona koji doprinose boljem životu građana.

"Vrlo često takvi zapadaju u ozbiljne političke neprincipijelnost, pa su tako pojedini govorili da neće sa DPS-om, a onda predlagali da im aranžman izvršne vlasti podrži DPS. Taj političar koji misli da sve zna i da je za sve u pravu, pravi spiskove, upire prst u poslanike, upirao je prstom i optuživao ih za deset miliona, za Limenku a onda sa njima podnosi zajedničku inicijativu za rušenje Vlade u kojoj on sjedi", rekao je Koprivica.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Dragan Ivanović (SNP) kazao je da je i sami početak ove Vlade bio "totalno nenormalan" jer parlamentarna većina nije mogla da formira vladu kakvu je htjela.

"Formirana je kako je formirana, radila je kako je radila, a nije poštovala parlamentarnu većinu. Da je Krivokapić pripadnik neke partije ona bi ga danas branila", kazao je Ivanović.

Rekao je da će Vlada da padne i da im prdestoji mukotrpan rad na formiranju nove.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Poslanik SD-a, Boris Mugoša rekao je da samo emancipovana, kulturna i građanska Crna Gora može i mora da bude dominanta u rnogorskom društvu.

Rekao je da su svima puna usta izborne volje građana.

“Opozicija je osvojila 200 hiljada glasova, a druga strana parlamenta, ne računajući URU, 185 hiljada. Je li 185 veće od 200? Nemojte da manipulišite sa tim tezama o izbornoj volji. Ako se busate sa izbornom voljom, ako se neke stvari dese, vi ste odgovorni. Ne narod koji pomamljujete iz dana u dan, vi ste odgovorni”, poručio je on.

Maksim Vučinić (Radnička partija) rekao je da o dostignućima ove Vlade najviše govori to što je godinu i po isti trend odlaska mladih iz Crne Gore i velikog nezadovoljstva naroda. Poručio je DPS-u da nije vrijeme za likovanje, kako su i sami rekli, jer ovo može da se završi na dva načina – ili izborima ili sa vladom koja će se obračunati sa zaostavštinom politike DPS-a.

"Izgleda da premijer nikada nije imao iskrenu namjeru da rekonstruiše Vladu i olakša i sebi i nama poziciju i da se ispoštuje izborna volja građana. Danas se plaća ceh te neiskrenosti, jer ljubav sa vicepremijerom nije mogla da traje, kada se premijer odrekao podrške 27 poslanika", kazao je Vučinić.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević i Teodora Orlandić

Fatmir Đeka (koalicija Jednoglasno) kazao je da su promjene jedan od aksioma demokratije.

"Nudili su nam da uđemo u Vladu kada je faktički i već pala. Nijesmo to željeli ne zbog toga već anti-NATO i antievropskih elemenata u Vladi", kazao je Đeka.

Marko Milačić (Prava Crna Gora) rekao je da bi koalicija Za budućnost Crne Gore imala "deset manje" da nije bilo Crkve i Krivokapića.

Kazao je da ako padne Vlada, pada i parlamentarna većina.

"Od večeras nema parlamentarne većine, pregažen je Ustav i idemo na izbore. Onaj ko neće na izbore radi za Mila Đukanovića", rekao je Milačić.  

Draginja Vuksanović Stanković (SDP) rekla je na početku izlaganja "neka nam je srećna sloboda".

"Danas se oslobađamo klerofašističke i izdajničke vlade", kazala je Vuksanović Stanković.

Srđan Pavićević (Crno na bijelo) rekao je da se radi o jednostavnim stvarima savremene demokratije, ali kod nas sve mora biti teatralno i dramatično.

"Vlada je došla u situaciju da je 30 odsto nje van igre, a i potpredsjednik Vlade je došao u tjeskobnu situaciju. Dakle, trećina Vlade ne može da funkconiše... Vladu podržava deset do 12 poslanika...Koje argumente mi branimo?“, pitao je Pavićević. On  je rekao da je Vlada imala mnogo propusta koji su neoprostivi, a jedan je bio i govor ministarke Vesne Bratić nedavno.

Damir Šehović (SD) rekao je da nema dileme da "nas minuti dijele od izglasavanja nepovjerenja Vladi koja je pokazala da nije u stanju da upravlja Crnom Gorom, ali ni da je baci na koljena".

Rekao je da je "odbjeglom premijeru" pošlo za rukom nešto što nikome nije – da blokira i izvršnu i zakonodavnu i sudsku vlast.

"Osušilo se sve za što su se on i njegova Vlada dohvatili", rekao je Šehović.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević i Teodora Orlandić

  Predsjednik Skupštine, Aleksa Bečić dao je pauzu od par minuta “zbog tenzija u skupštinskoj sali”.

Joković se javio procedularno, ali mu je Bečić oduzeo riječ nakon što je lider SNP-a istakao da je predsjednik Skupštine povrijedio Poslovnik uz riječi: “Odmah da kažem konkretan član – mislim da nije svojstveno da predsjednik SNP-a u pokušaju ne da pravom predsjedniku SNP-a riječ. To je povreda svake procedure”.

“Neću dozvoliti da me vrijeđate i ovog trenutka Vam oduzimam riječ”, kazao je Bečić.

Martinović je pitao Jokovića ako je “već toliki moralista” da kaže građanima Crne Gore i “poštenom članstvu SNP-a” da li će pristati da budu dio Vlade koju će podržavati parlamentarna većina na čelu sa DPS-om.

Martinović je odgovorio i na optužbe “da su izdali i odnijeli nešto iz SNP-a”, da to nije tačno.

“Nijesmo napustili časno i pošteno članstvo SNP-a već pogrešne pravce rukovodstva partije u kojima se ta partija kretala”, kazao je Martinović.

Poslanik SNP-a Vladimir Joković je tražio komentar na izlaganje poslanika Demokrata Vladimira Martinovića.

“Neki, koji sad morališu, dobili su glasove od SNP-a da budu predstavnici SNP-a u ovom parlamentu. Oni koji su odnijeli te mandate, sada neku analogiju bacaju da bi neko drugi sada mogao da izda. Da je tu bilo izborne volje građana, ti isti bi vratili te mandate. Kad to nijesu uradili, a ovih dana pišu po medijima i profilima, postavlja se pitanje zašto su neki napustili članstvo SNP-a. Časni ne napuštaju časne. Nekome je tijesno bilo tamo gdje su časni prisutni”, rekao je Joković aludirajući na Demokrate.

Poslanički klub Demokratske Crne Gore glasaće protiv smjene aktuelne Vlade, saopštio je poslanik Demokrata, Vladimir Martinović.

Istakao je da će ta partija uraditi sve da se sačuva izborna volja građana.

"Ne zbog toga što ne mislimo da se moglo uraditi bolje i više, jer u svakom poslu se može uraditi i bolje i više, već to radimo je smo građanima dali obećanje da ćemo uraditi sve da sačuvamo njihovu izbornu volju od 30. avgusta 2020. Uradićemo to i zbog toga što ako danas padne ova vlada ulazimo u veliku zonu rizika da izborna volja dođe u ruku onih pojedinaca koji kasnije, a nalaze se u opozicionim klupama, mogu se itekako igrati sa tom izbornom voljom", naveo je Martinović.

Kazao je da ga zabrinjava da o manjinskoj vladi više zna sadašnji predsjednik države i DPS-a nego njeni promoteri.

"Vidjeli ste emisije, čule su se poruke, i to je izazvalo sumnju i zebnju kod građana", kazao je Martinović.

Izvor: MONDO/ Nikoleta Vukčević

Andrija Popović (LP) rekao je da nije sportski pobjeći iz arene kada se gubi i da ministarka javne uprave Tamara Srzentić danas brani čast odlazeće Vlade. Srzentić prisustvuje sjednici.

Smatra da ne može sva krivica za "sunovrat" Crne Gore pasti na leđa Krivokapića i da mu poslije optužbi na njegov račun "dođe da ga maksimalno brani" ali je razočaran što je u ovom trenutku pobjegao iz političke arene. Poručio je da će Liberalna partija podržati prijedlog da se glasa o nepovjerenju Vladi, koja je, kako kaže, satrla Crnu Goru.

Potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak (PzP) kazala je da su ovo mutna vremena i prljave se stvari dešavaju.

"Dosta je podmetanja i svega... ovakve stanje sa ovom Vladom je bilo neodrživo. Samo je bilo pitanje kako ćemo se izvući iz ovoga", kazala je Bošnjak.

Kazala je da se ispostavilo tačnim ono što je rekla premijeru Zdravku Krivokapiću nakon njegovog ekspozea, da nije bilo želje da se napravi otklon od prethodne politike.

Ima krivice, kako je dodala i u parlamentarnoj većini. Rekla je da trebaju kao većina da ponude iskrenu ruku manjinskim partijama i nekima, a opozicionom kursu i ranije, jer im za stabilnost trebaju 54 poslanika.

Poslanik Genci Nimanbegu da je jasno da je Vlada Krivokapić – Abazović “bila nametnuta parlamentu”.

“To je bila igra kada se politički principi nisu poštovali. Vlada je pala zbog vladajuće većine. On se obrušila, srušila i pojela. Zašto? Niste poštovali demokratske principe da ne miješate crkvu u politiku i da e u javnom govoru uzdržimo teških riječi”, dodao je Nimanbegu.

Slaven Radunović iz DF-a rekao je ima više krivica zbog toga što je Krivokapić došao u poziciju da bude premijer.

“Što se tiče DF-a greška je da čovjek koji nije talentovan za politiku dođe u poziciju da formira vlast”, istakao je Radunović.

Poslanik SDP-a, Raško Konjević, rekao je da “ova Vlada nije bila toliko loša koliko je ova parlamentarna većina sada kritikuje”.

“Lako je kada neko pada da mu natovarite i što jeste i što nije, a pola godine ste kupili političku hrabrost da pokušate da je srušite”, ističe Konjević.

Konjević je taj poziv Sekuloviću uputio jer je Vlada na današnjoj elektronskoj sjednici, uvrstila na vanredni dnevni red, mimo znanja i predstavnika Ministarstva unurašnjih poslova (MUP), Predlog Odluke o izmjeni odluke o kriterijumima za utvrđivanje osnova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Potpredsjednik Skupštine, Ervin Ibrahimović vjeruje da ćemo u demokratskoj atmosferi “doći do demokratske promjene aktuelne Vlade”.

“Doživljavam da je ovo dan još jedne pobjede demokratije. Državi gdje pobjeđuje demokratija, biće dobro i graanima. Ovo je samo dokaz da je ovo trebalo da se desi mnogo ranije i Crna Gora bi imala mnogo manje posljedica za svoju budućost i građane”, kazao je Ibrahimović.

Ibrahimović je ocijenio da je “još danas aktuelni premijer Krivokapić” potvrdio ono što se priča – “da pravi od Vlade privatni posjed”.

Sada je zakazao, zamislite, elektronsku sjednicu. On je svjestan da je još danas premijer i više nema avanturizma i igre sa građanima Crne Gore. I dosta su građani izdržali. Svi su znali da je ovo trebalo da se desi”, rekao je Ibrahimović.

Poručio je da će Bošnjačka stranka glasati za pad ove Vlade.


Lider SNP-a Vladimir Joković rekao je da su vjerovali na riječ premijeru, ali da se to završilo kako se završilo.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević i Teodora Orlandić

Šef kluba PzP-DF Branko Radulović rekao je da se velike hipoteke DPS-a moraju pokazati kroz akcije pravosudnih organa. On je rekao da DPS mora proći kroz čistilište.

"Mora se postići novi društveni dogovor na demokratskim osnovama", rekao je Radulović.

On je kazao kako se zalagao za ekspersku, jaku Vladu. Navodi da je jasno da je ova vlada ipak na kraju pokazala da nije dostojna zadatka.

"Sada je vrijeme za razum, vrijeme je da lideri donesu hrabre i razumne odluke", rekao je Radulović.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

BRAJOVIĆ: SD ĆE GLASATI ZA RUŠENJE VLADE

Poslanik SD-a, Ivan Brajović kazao je da je Krivokapić nestao ili pobjegao iz parlamenta izbjegavajući susret sa poslanicima.
“Danas Vladu u Skupštini suštinski ne podržava gotovo 90 procenata poslanika. Ni vlast ni opozicija ne podržavaju ovog premijera i ovu vladu”, dodao je.

Istakao je da “Vlada svojim djelovanjem pokušava od građanske i sekularne Crne Gore, da napravi teokratsku državu”.

“Zato premijeru kažem – Znati kada treba otići je mudrost, biti u stanju to uraditi je hrabrost, a odlazak podignute glave je dostojanstvo”, rekao je Brajović.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Poručio je da će Socijaldemokrate glasati za rušenje Vlade.

Šef Poslaničkog kluba Demokrata Boris Bogdanović kazao je da je aktuelna opozicija spremna da učini sve te da se oni ne mijenjaju.

“Spremni su da kupe bilo koga samo da se vrate na vlast. Crnu Goru žele da vrate u prošlost zato što oni u budućnosti ne postoje”, kazao je Bogdanović.

Naveo je da danas odlučuju oni poslanici koji na sebi imaju cijenu.


ŽIVKOVIĆ: ONO ČEGA SE DPS DOHVATI BIĆE USPJEŠNO

Poslanik Danijel Živković iz DPS-a na početku je rekao da bi se današnja sjednica mogla opisati kroz stih – “Niko srećan, niko dovoljan, niko miran, niko spokojan”.

Dodaje je politička kriza nastala poslije 30. avgusta.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

“Ukazali smo da će to zemlju samo dugotrajno da vuče u ponor. Ranije sam kazao da ova vlast neće duže trajati koliko i snijeg u Podgorici. Nisam to slučajno rekao, zbog toga što sam vidio na čemu je vlast zasnovana. Nije vrijeme za likovanje. Potrebno je da izađemo pred građane sa onim što je ključna podrška. Crnoj Gori je potreban konsezus oko onoga što je najmanji zajednički sadržalac – članstvo Crne Gore u EU”, kazao je Živković.

Živković je podsjetio da je u decembru prošle godine najavio da će imati većinu za smjenu vlade.

“Tada sam kazao da ono čega se DPS dohvati biće uspješno. I biće uspješno. Čeka nas ozbiljan posao u narednom periodu, da Crnu Goru izvedemo iz krize. Zbog toga moramo biti i pametni i mudri, a kada su ciljevi jasni i dobre namjere, onda je uspjeh zagarantovan”, zaključio je Živković.

KNEŽEVIĆ: DF NIKAD NIJE IZDAO, NITI ĆE SAD

Poslanik Demokratskog fronta,

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević i Teodora Orlandić

  u svom stilu podsjetio je na izbornu noć 30. avgust 2020. godine.

“Kada su desetine hiljada građana izašle na ulice pjevajući 'nek se čuje sa nebesa nema više DPS-a”. Očigledno je ta izborna noć bila san ljetnje noći, i sad se sve više čuje – “nek se sluša sa nebesa, sve je više DPS-a, mnogo supe, manje mesa”, rekao je Knežević.

Knežević je rekao da su krivci za krizu i situaciju u kojoj se našla čitava država “Zdravko Krivokapić i njegov albanski brat Dritan Abazović koji su napravili savez protiv DF-a u manastiru Ostrog.

"Nije Dritan kriv, jer smo ukazali da neće štititi interese Srba. Nama je kriv Zdravko Krivokapić, čovjek kojeg smo zajedno sa SPC episkopima i sveštenicima, kao totalnog anonimusa, izvukli iz prašnjavag kabineta i postavili ga da bude prvi na izbornoj listi. Mi ovakvi kakvi smo– ćelavi, krezubi, sa šarafima... pobijedili smo DPS Mila Đukanovića".

"Tada su znali s kim idu u koaliciju...i umjesto da 30. avgusta razgovaramo o pomirenju, desilo se da je naš nosilac liste ujutro sa buketom cvijeća otišao kod jedne amabasdorke i tamo poljubio vrata. Nekoliko dana nakon toga je potpisao sporazum sa ostalim liderima većine, Abazovićem i Bečićem, bez konslutacija sa liderima iz koalicije Za budućnost Crne Gore", rekao je Knežević.

“Nema više ucjenjivanja, uslovljavanja… Ukoliko želite da sačuvate izbornu volju morate poštovati 67 odsto onih koji su vam je do sada davali. Ako ne želite evo vam DPS pa s njima pravite dogovore i aranžmane a mi ćemo se potruditi da dobijete odgovor koji ćete pamtiti do kraja života. Mi imamo obavezu da pokrenemo talas vaninstitucionalne borbe i ponesemo barjak otpora protiv prekrajanja iborne volje. Ne možete mi reći da Ervin Ibrahimović može da bude ministar u Vladi a Maja Vukićević ne može… Jesmo li mi zato štto smo Srbi nešo gori u Crnoj Gori”, upitao je Knežević.

Knežević je rekao da nude kolegama iz aktuelne većine dogovor, kao i da su su spremni sa DPS-om razgovaraju o krucijalnim zakonima gdje je neophodno dvije trećine.

“Ukoliko toga nema izbora je jasan – DF i DPS ne mogu zajedno. DF nikada izdao nije, niti će i sad”, dodao je.

KONATAR: Često se dešavalo da nijesmo mogli da dođemo ni do 41 glasa podrške, a ne 49

Miloš Konatar (Crno na bijelo) kao predstavnik predlagača u uvodnom izlaganju je rekao da nije vjerovao da ni premijer niti ministri, osim ministra kapitalnih investicija Mladena Bojanića, neće biti u sali kad se bude raspravljalo.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić i Nikoleta Vukčević

"Njihov odnos je jedan od razloga što o ovome razgovaramo... Razgovaramo o odluci koja je teška. Teška vremena i politička kriza zahtijevala je od nas teške odluke. Mi smo spremni da za ovu odluku preuzmemo odgovornost", kazao je Konatar.

“Svojim ponašanjem predsjednik Vlade i većina ministara od dana kada smo iznijeli legitimnu političku ideju mi je olakšala današnji govor je uvjerila da odluka koju smo donijeli jedina ispravna. Takvo ponašanje nadam se da se više nikada neće ponoviti kada ti ljudi shvate da nemaju povjerenje poslanika u Skupštini. Premijer je dozvolio sebi, zajedno sa pojedinim ministrima, da poslanike naziva izdajnicima, korumpiranim političarima, ne dozvoljava i ne pripada bilo kakvo poštovanje sa naše strane”, rekao je Konatar.

Ponovio je da je jasno da Vlada Krivokapića nema povjerenje parlamenta i “svoj mandat je završila”.

“Obratite pažnju koliko će poslanika glasati protiv ove inicijative. Procjenjujem da će biti 11 ili 12, taj broj vam dovoljno govori koliku podršku ima Vlada u ovoj Skupštini. Zamislite, i onda neko govori o izbornoj volji građana”, kazao je Konatar.

"Od početka ova Vlada funkcioniše kao manjinska. Često se dešavalo da nijesmo mogli da dođemo ni do 41 glasa podrške, a ne 49 za važne odluke i izbor ključnih ljudi u pravosuđu", kazao je Konatar.

“Ako neko kaže – nikad neću glasati za nešto za šta glasa opozicija ili DPS, kako ćemo da dođemno do tih 49 poslanika. Trebamo li da budemo zarobljeni u prošlosti i da robujemo podjelama. Ja to odbijam. Ja neću ovu fotelju ako ne mogu ništa da promijenim”, istakao je poslanik URA-e.

Usvojen je dnevni red za Treću vanrednu sjednicu tokom koje će se poslanici izjasniti o nepovjerenju Vladi Crne Gore.

Glasalo je ukupno 58 poslanika - 43 za, 12 protiv, tri uzdržano.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević i Teodora Orlandić

Poslanici nijesu danas usvojili dnevni red današnjeg vanrednog zasjedanja I nijesu raspravljali o raspravljaju o Vladinom Predlogu za skraćenje mandata parlamentu. Za dnevni red je glasalo 29 poslanika, protiv 6 i 42 uzdržana. Glasalo je ukupno 79 poslanika.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević i Teodora Orlandić

Sjednica odbora za politički sisem, pravosuđe i upravu je završena. Uskoro bi trebalo da počne sjednica Skupštine. Odbor nije podržao predlog Vlade Crne Gore da se skrati mandat Skupštini - četiri glasa za, pet uzdržanih.

Današnja sjednica izazvala je veliko interesovanje, kako u Crnoj Gori, tako i širom regiona, pa su brojne novinarske ekipe danas u crnogorskom parlamentu.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević i Teodora Orlandić

Sjednica zakazana za 10 sati kasni, jer je u toku zasjedanje Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Sjednici će prisustvovati ministri Vesna Bratić, Olivera Injac, Aleksandar Stijović i Tamara Srzentić.

Predlog za skraćenje mandata Skupštini uputila je Vlada Crne Gore.

"Već od prvog dana izbora Vlade, koja je i formirana nakon komplikovanih pregovora i u atmosferi nedovoljnog povjerenja, predsjednik Vlade i većina ministara susrijetali su se sa brojnim opstrukcijama i osporavanjima u radu", kaže se u obrazloženju.

Nakon sjednice na kojoj će razmatratiti predlog da se Skupštini skrati mandat, za 11 sati zakazana je i sjednica koja je glavna tema u Crnoj Gori i regionu već danima. Na njoj bi trebalo da bude izglasano nepovjerenje Vladi na čelu sa Zdravkom Krivokapićem.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević i Teodora Orlandić

Inicijativu je podnijela koalicija Crno na bijelo.

Da podsjetimo, na jučerašnjoj sjednici nije se glasalo o smjeni vicepremijer Dritana Abazovića, jer poslanici nijesu usvojili dnevni red.

Uoči vanrednih zasijedanja primjetno je pojačano prisustvo policije u centru grada, a za sada nema okupljenih ispred zgrade crnogorskog parlamenta.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević i Teodora Orlandić

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić pozvao je juče građane da danas, kao i tokom odlučivanja o njegovom razrješenju u ponedjeljak, ostanu kod kuće.

Apel da se ne izlazi na ulice uputio je i premijer Zdravko Krivokapić u obraćanju javnosti.