• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promocija knjige poezije „Prolaznici“ u KIC-u

Autor mondo.me

Promocija pete knjige poezije za odrasle „Prolaznici“ autorke Jovanke Vukanović biće predstavljena u petak, 6.marta, u Multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović“, od 19 sati.

 Promocija knjige poezije „Prolaznici“ u KIC-u Izvor: KIC „Budo Tomović“

Uz autorku o knjizi će govoriti pjesnikinje Sonja Živaljević i Tanja Rađenović.

Jovanka Vukanović je rođena 1948. godine u Plavnu kod Knina. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zadru - Odsjek za francuski jezik i jugoslovenske književnosti. Do sada je objavila četiri zbirke pjesama: “Prostorne vertikale”, “Ko te za kuću pita”, “Pogrešno tretirani slučajevi” i “Otići”, dvije knjige eseja i prikaza “Vrijeme stiha” i “Naslovi” i antologiju “Pjesnikinje Crne Gore 1970 - 2015”. Živi u Podgorici.

„Poetska zbirka „Prolaznici“, pjesnikinje Jovanke Vukanović, donosi svedene, fonetski i ritmički naglašeno koherentne pjesme posvećene mahom poeziji, a duboko prožete različitim varijacijama motiva prolaznosti. U osam nejednakih ciklusa slobodnog i kratkog stiha, pjesme kao da „kaplju“ u svijest čitaoca, snažno oslonjene na udio margina tišine u izoštravanju smisla i emocionalnog tona pjesnikinjinih poetskih epifanija. Oslonjena na dugo iskustvo čitanja i pisanja, Jovanka Vukanović je iznjedrila vrijednu zbirku, u kojoj čitaoce suočava sa neobičnim „poetskim prizorima“ čiju koherentnost lako uspostavlja upravo zahvaljujući izbrušenim i svedenim stihovima sa velikim značenjskim potencijalom.“

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

COOL PRIČE