Region

Instruktora iz streljane izveli pred dječaka ubicu: Advokat otkrio šta se desilo na suđenju za masakr u Ribnikaru

Autor Aleksandar Blagić

Dječak ubica iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" danas je vršio prepoznavanje instruktora streljane u koju ga je, kako se sumnja, vodio njegov otac.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović/Kurir/Zorana Jevtić/Privatna arhiva

Miroslav Živković, branilac Nemanje Marinkovića, instruktora streljane u koju je dječak ubica iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", kako se sumnja, išao da uči da puca iz vatrenog oružja sa ocem Vladimirom Kecmanovićem, rekao je danas ispred zgrade Specijalnog suda u Beogradu da je dječak ubica vršio prepoznavanje njegovog klijenta. On je saopštio medijima da "dječak ubica nije mogao sa sigurnošću da potvrdi da li je to on".

"Nije mogao jer ga nije obučavao", naveo je Živković.

On je još ispričao kako se "pokazalo da Marinković nije kriv jer nije sporio da je dječak dolazio da vježba, ali nije mogao da potvrdi da li je dječak pucao". Kazao je kako je otac dječaka dovodio sina u streljanu i da ga je on učio da puca.

"Vladimir Kecmanović je donosio svoje oružje u streljanu i on je obučavao svoje dijete. Greška je što odbrana svaljuje krivicu na instrukora i vlasnika streljane. Njega niko nije natjerao da dođe u streljanu", dodao je advokat Živković.

Za kraj, advokat Živković istakao je da je dječak ubica bio obučavan na visokokalibarskom oružju. Objasnio je da instruktori u streljani mogu da obučavaju djecu, ali ne sa tim oružjem i dodao je da je dječak obučavan takođe i na pištoljima za airsoft što spada u kategoriju D, a ona označava da tim oružjem ne mogu da se obučavaju djeca.