“Više nemamo luksuz da gubimo bodove”

Autor:

Selektor “hrabrih sokola” Ljubiša Tumbaković je svjestan da Crnu Goru protiv Kosova i Češke očekuju teški dueli, ali vjeruje u najbolje

0
A- A A+
Ljubiša Tumbaković Foto: MN Press

  Jun kuca na vrata, kvalifikacione utakmice (možda odlučujuće) u sklopu borbe za EURO 2020. sa Kosovom i Češkom se bliže, a selektor Ljubiša Tumbaković više nije želio da čeka.

Tumba je bacio karte na sto, izabrao 28 igrača na koje računa za okršaje sa Kosovom pred praznim stadionom pod Goricom (7. jun, 20.45) i Češkom u Olomucu (10. jun, 20.45), a spisak otkriva da se iskusni strateg odlučio za provjerene snage.

I oči bode činjenica da se na spisku nalaze samo dva napadača Fatos Bećiraj i Stefan Mugoša, jer su Luka Đorđević i Stevan Jovetić povrijeđeni.

Možda je imalo prostora za neke debitante, ali Tumbaković se odlučio za provjerene snage, pa je tako u A selekciju poslije određenog vremena vratio Seada Hakšabanovića, Vukana Savićevića i Dušana Lagatora.

Spisak je, i ovog puta, sačinjen od igrača koji su „aktuelni“ od kada sam na mjestu selektora reprezentacije. U odnosu na martovsko okupljanje imamo tri promjene, pa su sa nama Savićević, Hakšabanović i Lagator, momci sa čijim smo kvalitetima upoznati. Igrama i konstantnošću u posljednjih par mjeseci zaslužili su poziv i računamo na njih za ove dvije utakmice”, rekao je 66-godišnji trener u izjavi za sajt FSCG.

A selekcija će pripreme za duele sa Kosovom i Češkom početi u ponedjeljak 27. maja. Utakmice će biti teške, ali u neku ruku i odlučujuće u borbi za drugo mjesto u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020.

Sve utakmice koje dolaze imaju neke svoje ciljeve. Tako je bilo i prethodnog puta i tim okupljanjem bi bili zadovoljniji da smo u Bugarskoj upisali pobjedu. Ipak, to se nije desilo i više nemamo luksuz da gubimo bodove”, rekao je Tumbaković, koji se nadovezao…

U junu nas očekuju dvije veoma važne utakmice, prvo protiv Kosova kod kuće, a zatim u gostima sa Češkom. Trudićemo se, da uz sve kadrovske probleme koje imamo, pripremimo selekciju što bolje i da oni koji budu najspremniji odgovore zahtjevima utakmica koje nas očekuju”, jasan je selektor ”sokola”.

Tumbin spisak: Samo dva špica!

Sve vijesti