Iva predstavlja "Đorđijanu" u KIC-u

Autor:

Mlada crnogorska vokalna i multimedijalna umjetnica Iva Kostić premijerno će predstaviti svoj novi projekat “Đorđijana” 30. aprila u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” u 20 sati.

Iva predstavlja "Đorđijanu" u KIC-u Foto: Promo/KIC Budo Tomović

Koncert će biti priređen u okviru proslave UNESCO Međunarodnog dana džeza, na samoj završnici manifestacije Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori, koja se ove godine odvija pod motom “New Generation of Jazz”.

Za osnovu svog novog projekta Iva Kostić je izabrala deset poznatih džez standarda, koje je obradila i aranžirala miješajući aktuelne žanrove, a u saradnji s Kajom Milačić prepjevala na crnogorski jezik i time im dala još jednu domaću notu.

Cilj projekta je da se mlađoj generaciji slušalaca u Crnoj Gori i regionu približi džez muzika kroz neke od najpoznatijih standarda, te da se pokažu kreativne snage nove generacije džeza, njihove ideje, stvaralačke i izvođačke sposobnosti.

U izvođenju projekta Đorđijana, pored Ive Kostić, učestvuju mladi i perspektivni muzičari-instrumentalisti okupljeni u džez ansamblu: pijanista Enes Tahirović, gitarista Andrej Lovrić, bubnjar Slaven Ljujić i basista Branko Vučetin.

Organizatori koncerta su Jazz Art i KIC “Budo Tomović”. Koncert je podržala Crnogorska nacionalna komisija za UNESCO. Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije Mjesec poštovanja džeza je Američka ambasada u Crnoj Gori.

Ulaz je besplatan.

Sve vijesti