Vukotići imaju alibi, nisu pucali na Tamaru Zvicer!

Autor:

Više državno tužilaštvo u Podgorici obustavilo je istragu koju je pokrenulo protiv Jovana Jovice Vukotića i njegovog oca Veselina nakon tvrdnje Tamare Zvicer da su njih dvojica pucali su na njeno vozilo!

Vukotići imaju alibi, nisu pucali na Tamaru Zvicer! Foto: MONDO

Tamara Zvicer, supruga Radoja Zvicera, koji se u policijskim evidencijama void kao vođa „kavačkog klana” prema saznanjima Dana optužila je Vukotiće da stoje iza napada koji je preživjela prije tri godine kada su zasad nepoznate osobe su pucale na vozilo u kojem je bila.

Jovan i Veselin Vukotića negirali su prilikom saslušanja negirali krivicu.

Jovan Vukotić, koji se u policijskoj evidenciji vodi kao vođa "škaljarskog klana", je kazao da je spornog dana bio u Ljubljani, pri čemu je dostavio snimak sa sastanka kojem je prisustvovalo još pet osoba, piše Dan i dodaje da su dali iskaze pred nadležnim organima u Sloveniji, koji su dostavljeni crnogorskom tužilaštvu. 

 Na osnovu ovog alibija prekinuta je istraga protiv Jovana Vukotića. Alibi je, piše Dan, ponudio i njegov otac, pa je istraga obustavljena i u odnosu na njega.

List podsjeća da je atentat na Zvicerovu suprugu pokušan je 23. maja 2016. Godine kada je pucano na automobile u kojem se nalazila u kotorskom naselju Dobrota, u blizini sjedišta Red taksija.

Prema riječima očevidaca, pored automobila Zvicerove supruge prošlo je taksi vozilo iz kojeg su ispaljeni hici, navodi Dan.

Više državno tužilaštvo prikupilo je dokaze na osnovu kojih je djelo kvalifikovano kao ubistvo u pokušaju.

Sve vijesti