Među osumnjičenim za ubistva u Kotoru i policajac!

Autor:

Rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva Vesna Jovićević potvrdila da se na spisku osumnjičenih za ubistva i pokušaje ubistava u Kotoru nalazi i jedan policajac.

Rukovodilac Višeg državnog tužilaštva Vesna Jovićević formirala je tim državnih tužilaca koji će se baviti rasvjetljavanjem više slučajeva u Kotoru.

Tim državnih tužilaca baviće se rješavanjem ubistva Srđana Vlahovića, pokušajem ubistva Miloša Radonjića, Nenada Popovića, Vojina Stupara i Tamare Zvicer.

 Jovićeviće je na konferenciji za novinare kazala da je zbog težine krivičnih djela, vremenske i prostorne povezanosti, odlučila da formira tim državnih tužilaca koji će se baviti tim slučajevima.

"Povodom formiranja tima se nijesam konsultovala sa Vrhovnim državnim tužiocem, ali to je opravdana odluka. Procijenila sam da svi predmeti mogu kvalitetno da se rade, ako na njima radi tim", kazala je Jovićević, prenosi CdM.

Prema njenim riječima, u tim slučajevima prikupljeni su određeni dokazi.

Upitana koliko ljudi je osumnjičeno, Jovićević je kazala "solidan broj".

Jovićević potvrdila je da se na spisku osumnjičenih za ubistva i pokušaje ubistava u Kotoru nalazi i jedan policajac čije ime nije mogla da otkrije.

Dobili smo određeni materijal u vezi sa jednim licem koje ima službena ovlašćenja. Ne mogu da govorim o imenima, ali jedno ime jeste na spisku Višeg državnog tužilaštva. Zapao nam je za oko, tako da će MUP imati dovoljno osnova da kroz unutrašnje kontrole, dođe do određenih podataka i saznanja i uključi tužilaštvo”, navela je ona.

Na pitanje da li izjave ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića da do četvrtka očekuje rezultate povodom ubistava i pokušaja ubistava u Kotoru, predstavljaju pritisak na nju i na kolege, Jovićević je odgovorila odrečno.

"Ja njegove izjave ne doživljavam kao pritisak", kazala je Jovićević.

Ona je rekla da su svi slučajevi trenutno u Specijalnom državnom tužilaštvu jer Specijalni tužilac treba da procijeni da li su ta krivična djela iz oblasti organizovanog kriminala.

"Nema zastoja o radu. Ako specijalno tužilaštvo odluči da se ne radi o organizovanom kriminalu, vratiće spise Višem tužilaštvu", rekla je Jovićević.

Tagovi:
Sve vijesti