Vukotić:Prljavi policajci čiste teren za svoj klan

Autor:

Kotoranin Jovan Vukotić koji slovi za vođu škaljarskog klana izjavio je za Vijesti da je “policija puna kriminalaca sa značkama, koji su na platnom spisku mafijaških šefova”.

0
A- A A+

  Podgorički dnevnik prenio je njegovu konstataciju da “u Crnoj Gori svakog dana ginu i nedužni ljudi jer prljavi policajci čiste teren samo za njihove prijatelje i to je jedino što ih zanima”.

Javno reagovanje Vukotića uslijedilo je što je njegov tjelohranitelj Marko Martinović teško povrijeđen u Podgorici u eksploziji bombe postavljene na automobilu. Martinović je i sam nekada bio pripadnik policije i to jedinice za posebne namjene, saznaje Mondo.

U automobil koji je dignut u vazduh trebao je da uđe i Vukotićev rođeni brat Igor ali on nije povrijeđen, podsjećaju Vijesti.

 Jovan Vukotić je za podgorički dnevnik rekao da zna koji od pomoćnika direktora Uprave policije dobija 20.000 eura mjesečno od kriminalaca i koji je policijski načelnik uzeo 100.000 eura od kriminalaca.

On je Vijestima saopštio da zna koji se policijski inspektor nalazi na platnom spisku mafije već četiri godine.

Vukotić je rekao da se zbog nemoći sistema sve zataškava a proglašavaju krivi on i njegovi prijatelji, prenijele su Vijesti. Navodni vođa škaljarskog klana rekao je i da u policiji ima “na desetine korumpiranih visokopozicioniranih policajaca koji pomažu kriminal, spletkare, kriju ubice, zamagljuju jasnu sliku stanja crnogorskog društva”.

Vijesti prenose i da im je Vukotić saopštio imena nekoliko policijskih funkcionera, inspektora i bivših tajnih agenata za koje tvrdi da su na platnom spisku mafije. On je za navedene rekao da su “provjereni igrači”, da se za njih “zna godinama ko su”, ali da uprkos tome nisu skinuti sa funkcija.

Vijestu su prenijele Vukotićevu tvrdnju da je jedan od policijskih starješina "dugogodišnji prijatelj sa jednim od 'čuvenih' sadašnjih vođa neprijateljske grupe, koja na sve načine pokušava da zavlada Crnom Gorom i regionom".

Navodni vođa škaljarskog klana tvrdi da je u Kotoru “smrt na svakom ćošku”, ali da korumpirani policajci pokušavaju da “očiste” grad kako bi zavladao njihov klan.

On je rekao da niko od njegovih prijatelja nema veze sa nestankom famoznih 200 kilograma kokaina u Valensiji nakon čega je započela serija ubistva u Crnoj Gori i regionu, i da se “dobro se zna ko je i za čiji interes to uradio”.

Vukotić je u izjavi Vijestima naveo da zna ime agenta ANB-a koji sarađuje sa članovima kavačkog klana i koji “spletkari službom i komunicira sa nekim medijima”. On je dodao i da zna koji se medij “finansira od kartela i koji je zadužen da pljuje, laže i sprda se sa ljudskim sudbinama i životima”.

Sve vijesti