Senzacija u hramu rukometa: Brazil pobijedio Hrvate!

Autor:

Nije slučajno Brazil pobijedio Srbiju i Rusiju u prvoj fazi na Svjetskom prvenstvu i ostavio ih bez drugog kruga.. Na startu borbe za polufinale, Južnoamerikanci u Kelnu još ubjedljiviji protiv velikog favorita – Hrvatske 29:26.

Senzacija u hramu rukometa: Brazil pobijedio Hrvate! Foto: AP Photo/Martin Meissner/Tanjug

Pobjedu Brazila protiv Srbije na Svjetskom prvenstvu za rukometaše (u Njemačkoj i Danskoj) mnogi su povezali sa slabom igrom "orlova" i dugogodišnjom tradicijom neprijatnih iznenađenja nekadašnjeg vicešampiona Evrope.

Trijumf Brazila nad Rusijom doveden je u vezu sa umorom "zbornaje" posle Nemačke i velikim oscilacija nekadašnjeg prvaka planete.

Ali, šta sada ostaje kao izgovor za ljubitelje rukometa, kada je sjajna južnoamerička selekcija održala lekciju i reprezentaciji iz samog svetskog vrha – velikom favoritu Hrvatskoj?

To da ekipi Vašingtona Silve leže Sloveni, ne pije vodu. Brazil je ozbiljna reprezentacija, koja se potpuno prilagodila modernom rukometu i disciplinovanom igrom melje rivale.

Brazil – Hrvatska 29:26 (17:13), na početku drugog kruga u Grupi 1 na Mundijalu!

Publika u čuvenoj "Lekses areni" u Kelnu, poznatijoj kao hramu rukometa, prisustvovala je prvorazrednoj senzaciji, i to u fazi takmičenja kada je pravo na kiks svedeno na minimum, jer je ulog ogroman – polufinale Svetskog prvenstva, ali i borba za olimpijske kvalifikacije.


Uskoro opširnije...

Sve vijesti