NVO Prijatelji životinja: Šta radi saobraćajna policija

Autor:

Na Facebook stranici Podgorički vremeplov večeras je objavljen uznemirujući video snimak, koji je, kako oni navode, snimljen u podgoričkom naselju Zabjelo.

NVO Prijatelji životinja: Šta radi saobraćajna policija Foto: Podgorički vremeplov Podgorički vremeplov

   Na Facebook stranici Podgorički vremeplov večeras je objavljen video snimak, koji je, kako navode iz NVO Prijatelji životinja, snimljen u podgoričkom naselju Zabjelo. Na snimku se vidi da ulicom prolazi automobil koji vuče prikolicu bez točka, što izaziva varničenje, a kako tvrde administratori pomenute stranice, prikolica je puna mrtvih i živih ovaca.

U saopštenju koje su poslali redakciji Mondo.me, izvršni direktor ove NVO, navodi: "Zakonom o dobrobiti i zaštiti životinja je jasno određeno na koji način je dozvoljeno vršiti transport životinja, a to svakako nije kao što se vidi na ovom snimku." A zatim su dodali kako se na ovaj način direktno ugrožava bezbijednost ostalih učesnika u saobraćaju, kao i da je ugrožen život i zdravlje životinja koje se nalaze u prikolici.
"Na žalost, vjerovatno će i ovo biti jedan od slučajeva zlostavljanja životinja, koji će proći nekažnjeno. Kao ozbiljna organizacija koja se bavi zaštitom životinja, ali kojoj je na prvom mjestu bezbijednost građana, ne možemo a da se ne zapitamo šta je u ovom momentu radila saobraćajna policija i da li su raspoređeni na svim važnim saobraćajnicama? Ukoliko jesu, nemoguće je da ovakav automobil pored njih prođe nezapaženo, a ukoliko nisu, onda su dužni da nam kažu zašto nisu." stoji u saopštenju NVO Prijatelji životinja

Izvor: Podgorički vremeplov

Sve vijesti