Evo zašto vam lak "ne opstaje" na rukama

Autor:

Najčešći razlozi zbog kojih vam lak na noktima ne preživi ni dva dana.

0
A- A A+

Malo je sitnica koje ženu mogu toliko da izbace iz takta kao iskrzan lak na noktima. Provedete toliko vremena sređujući ruke, a onda samo što ste konačno ustali od stola za kojim ste sve to radili, lak je već "zakačen". Ili, ovo vam je verovatno takođe poznato, legnete na spavanje sa savršenim noktima, probudite se i shvatite da su vam u laku ostali utisnuti "tragovi" frotira ili jastučnice...

Evo nekoliko najčešćih razloga za te situacije kad vam se čini da ste duže mazali lak nego što vam je opstao na noktima:

Ne dajete mu dovoljno vremena da se osuši

Ako poštujete sva "pravila" i nanosite jedan sloj baze, dva sloja laka i završni sloj za sjaj, potrebni su sati da se to sve sasvim osuši. Preciznije, ŠEST sati. Ono što ćete raditi tokom tih šest sati od presudnog je značaja za to kako će se lak kasnije ponašati.

Šta možete da uradite? Kad završite s lakiranjem noktiju, pokušajte da ruke držite podalje od vode tokom sledećih šest sati. Dakle, nema tuširanja, nema pranja kose, nema pranja sudova. Takođe, ako nokte lakirate uveče, pobrinite se da to bude bar dva sata pre odlaska u krevet, da se ujutru ne biste probudili sa tragovima posteljine urezanim u lak...

Nokti su vam suvi

Ako su vam nokti toliko suvi da pucaju i ljušte se, to će se dešavati i kad nanesete lak.

Šta možete da uradite? Vodite računa o nezi noktiju, ne samo o lakiranju. Svake večeri pre spavanja na šake i nokte nanesite hranljivu kremu i dobro je utrljajte kružnim pokretima. Tek kad vam se nokti oporave ima smisla da ih lakirate.

Ne odgovara vam tak određenog proizvođača

To što vašoj drugarici neki lak traje po nedelju dana ne znači da će isto biti i kad ga vi stavite. Kao što ne odgovara svim ženama ista krema za lice, ne odgovara svima ni isti lak za nokte.

Šta možete da uradite? Ako odvojite dovoljno vremena za lakiranje, ako su vam ruke i nokti negovani i adekvatno hidrirani, a lak se i dalje ljušti i krza posle dva dana, promenite proizvođača. Isprobajte nekoliko različitih brendova, i sigurno ćete naći neki čiji će lakovi na vašim noktima opstati bar nekoliko dana, prenosi Women's Health.

Nokti od 60.000 dolara?! (VIDEO)

Za kosu i nokte "kao sa reklame"

Požuteli su vam nokti? Evo zašto!

Sve vijesti