Svijet

SILOVAO ĆERKU 1.000 PUTA, PA TRAŽIO DA IZAĐE NA SLOBODU! Donijeta odluka za monstruma Fricla, evo gdje je sad

Autor Jana Desovski

Josef Fricl koji je silovao ćerku "više ne predstavlja opasnost po okolinu", rečeno je na sudu, ali je odluka da ne bude pušten iz zatvora.

Izvor: Profimedia/PAUL PLUTSCH/US PRESS / Sipa Press

Jozef Fricl (90) je u zatvoru 2009. godine nakon što je otkriveno da je svoju ćerku držao zatočenu u svom podrumu 24 godine. Sud u Austriji sada je odlučio da će on zbog "posebnih preventivnih razloga" ostati u zatvoru iako je postojala mogućnost da bude pušten na slobodu.

Biće mu ispunjena želja da bude odveden iz strogo obezbijeđene ustanove u običan zatvor. Psihijatrijski izvještaj je otkrio da je Friclovo mentalno stanje ozbiljno opalo kao rezultat demencije, smanjujući opasnost koju on predstavlja za druge i njegovu sposobnost da ponovo počini krivično djelo. 

Ova odluka je posljednja u pravnom sporu oko budućnosti Josefa Fricla. Njegova advokatica Astrid Vagner ranije je saopštila da podnosi zahtjev za prijevremeno puštanje iz zatvora zbog starosti i demencije. Njegov advokat se nadao da bi na kraju mogao da bude premješten u starački dom.

Fricl je od 1984. do 2008. držao svoju ćerku Elizabetu u skrivenoj sobi ispod svog doma. Tokom svih ovih godina ju je nekoliko hiljada puta silovao i sa njom imao sedmoro djece. Elizabet Fricl je nakon što je pobjegla dobila novi identitet kada su otkriveni zločini njenog oca. Ona sada živi u malom zaseoku na austrijskom selu.

BONUS VIDEO: