Svijet

NA STOLU MRTVA ŽENA (79), A NJEMU OTKOPČAN ŠLIC! Uhvatili ga u MONSTRUOZNOM ČINU, a ono što je rekao policiji je JEZIVO

Autor Aleksandar Blagić

Rendal Bird (46), radnik mrtvačnice, je uhapšen nakon što su ga kolege uhvatile u eksplicitnom činu sa tijelom jedne pokojne osobe.

Izvor: Maricopa County Sheriff's Office

Užasna priča dolazi iz Arizone u Sjedinjenim Američkim Državama gdje je Rendal Bird (46), radnik mrtvačnice u bolnici, uhvaćen u eksplicitnom činu sa tijelom jedne pokojnice, piše "New York Post". Krajem oktobra ga je uhapsila policija i pokrenuta je istraga o mučnim incidentima u mrtvačnici Medicinskog centra Univerziteta Baner u Feniksu.

Kako se navodi, kolege su ga zatekle 22. oktobra sa otkopčanim pantalonama u mrtvačnici. Vreća za tijelo starije žene (79) je bila otkopčana dok je pokojnica bila okrenuta licem nadole.

Bird je shvatio da ga posmatraju, pokušao je da pokrije tijelo žene, a kolegama je rekao da mu je pozlilo pa se zbog toga uhvatio za vreću. Policija ga je ispitala i on je tvrdio da se ne sjeća šta se tačno dogodilo.

Pronađen je njegov DNK na mjestu incidenta dok su na tijelu žene pronađene povrede. Žena je, navodno, umrla prirodnom smrću i Bird se suočava sa pet tačaka za zločine protiv mrtve osobe.