Svijet

AMERIKA POMAŽE U UBIJANJU RUSKIH GENERALA: OTKRIVENE SU LOKACIJE! Do sada eliminisano 12, Ukrajina tvrdi

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Ukrajinskim snagama pomaže SAD u prikupljanju podataka i ubijanju ruskih generala.

Izvor: YouTube/Printscreen/Battle Order

Američki obaveštajci su ukrajinskim snagama dali podatke koji su im pomogli u lociranju i ubijanju ruskih generala u Ukrajini, navodi se u izveštaju Njujork tajmsa, koji se poziva na visoke američke zvaničnike.

Veruje se da su detalji o kretanju ruskih trupa i lokacijama njenog mobilnog vojnog štaba dobijeni od strane obaveštajne službe SAD i da su ih ukrajinske snage koristile tokom napada u kojima su ubijeni ruski generali.

Ukrajinski zvaničnici tvrde da je 12 najviših ruskih generala ubijeno u sukobu, jer se smatra da je nizak moral među ruskim trupama primorao više oficire da dođu bliže liniji fronta. Nisu precizirali koliko je od ovih napada potpomognuto američkim obaveštajnim službama.

Portparolka Bele kuće kritikovala je priču Njujork tajmsa, kada je rekla da je njen naslov "obmanjujući" i "neodgovoran". Portparolka Saveta za nacionalnu bezbednost Adrijen Votson dodala je da SAD obezbeđuju Ukrajini obaveštajne podatke na bojnom polju za "odbranu svoje zemlje" i bez "namere da ubijaju ruske generale".

Tagovi