Svijet

UKRAJINA PLANIRA DA NAPADNE RUSIJU?! "Udaraćemo na baze ubica, legitimno je" - odgovor Kremlja je ŽESTOK!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Pomoćnik ukrajinskog predsednika, Mihail Podoljak, se oglasio na Tviteru.

Izvor: Profimedia

Pomoćnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak tvrdi da je američki državni sekretar Entoni Blinken rekao da Ukrajina treba da odluči da li da udari na ruske vojne objekte. Oglasio se na Tviteru uz ove reči:

"Rusija je napala Ukrajinu i ubijala civile. Ukrajina će se braniti na bilo koji način, uključujući i udare na skladišta i baze ubica u Rusiji. Svet priznaje ovo pravo", napisao je Podoljak. Takođe britanski ministar odbrane Ben Volas rekao je za BBC da je fer da Ukrajina u samoodbrani udara na ruske ciljeve.

"Ako bi Ukrajina odlučila da cilja na logističku strukturu ruske vojske, to bi bilo legitimno prema međunarodnom pravu", rekao je Volas.

Podsetimo da se Marija Zaharova oglasila povodom ovih izjava i poručila da ne "testiraju strpljenje Rusije". Oštro je upozorila zapadne zemlje, a posebno Veliku Britaniju, na podršku koju daju Ukrajini za napade na rusku teritoriju.

Ona je rekla na konferenciji za medije da Zapad "koristi ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog". Pored toga, zapretila je ruskim udarima zapadnim zvaničnicima koji posećuju Ukrajinu.

"Takva agresija na Rusiju ne može ostati bez odgovora. Želimo da Kijev i prestonice zapadnih zemalja ozbiljno shvate izjavu ruskog Ministarstva odbrane da će dalje provokacije koje pozivaju Ukrajinu da udari po ruskoj teritoriji naići na žestok odgovor", rekla je Zaharova.

Tagovi