Politika

NIMANBEGU PITA ABAZOVIĆA: ŠTA BI SA 2,5 MILIONA EURA

Autor Anđela Vukčević

U sinoćnoj emisiji Argumenti na RTCG gospodin Abazović obanjuje građane da je URA-in predsjednik, Bajraktari na računu opštine ostavio, a da nije ni trepnuo, ni manje ni više do tri miliona eura!!!

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Predsjednik Opštine Ulcinj Genci Nimanbegu objavio je juče na Fejsbuku reagovanje na izjave lidera URE Dritana Abazovića.

"Kao što znate, GP URA (Ujedinjena reformska akcija) koja je zapalila mostove saradnje sa skoro svim političkim subjektima u Crnoj Gori je argumentovao da su stabilizovali finansije Opštine Ulcinj.

Uvijek kao jedina zasluga Ujedinjene reformske akcije a da nikad ni ne pomenu koalicione partnere.

To čini, a da ni ne da objašnjenje građanima da je stabilizacija zbog detaljnih planova koji su omogućili da se ubiraju prihodi od naknada za uređenje prostora (Komunalije). Samo priliv na osnovu Komunalija u budžet Ulcinja se mjeri sa blizu 10 miliona eura u zadnjih par godina.

Prisvajali su rezultate i hvalili se da oni ne zloupotrebljavaju budžet i da su odgovorni sa novcem građana. Ali to ni izbliza nije tako.

U sinoćnoj emisiji Argumenti na RTCG gospodin Abazović obanjuje građane da je URA-in predsjednik, Bajraktari na računu opštine ostavio, a da nije ni trepnuo, ni manje ni više do tri miliona eura!!!

Takođe prilikom primopredaje dužnosti, bivši predsjednik Bajraktari je pred 20 ljudi i medija istakao da se u budžetu opštine nalazi oko 400-500.000 eura.

Obavještavam vas i preko bankarskih izvoda da:

Na žiro računu opštine, na dan preuzimanja dužnosti, 30. maja 2024. smo zatekli oko 300.000 eura, na aktivnom računu.

Glavni račun je imao samo 275.000 eura.

Dokle više ove dezinformacije i prevare?

U vezi sa tim analiziramo detaljno đe su potrošena sredstva od oko 2,5 miliona eura koje su bile na računa opštine dana 1.1.2024. a prenijete iz prethodne godine.

Takođe vas podsjećam da ste vlast htjeli da formirate dana 29.04. đe ste otvoreno ponudili da potpišu sporazum SD, SDP a potom i DP, sa novim partnerima a sa tendencijom da izbjegavate Forcu.

Ovo smo vam dokumentovano potvrdili, kao što je i sam Omer Bajraktari u Dnevniku za NOVA TV 7. maja. 2024.

Ovo potvrđuje i gospodin Grbović, bivši član OO URE, koji svjedoči da ste 2. maja donijeli odluku i glasali da ne ispoštujete sporazum.

Objasnite građanima šta bi sa onih 2,5 miliona eura od početka godine do kraja maja 2024?!

Mi ćemo detaljno analizirati finansije Opštine i obavjestiti javnost u detalje o vašim radnjama."