Ostali sportovi

MAREJ NEĆE ODIGRATI JOŠ JEDAN MEČ NA VIMBLDONU! Stigla loša vijest, zbog nje je sve propalo

Ema Radukanu se požalila na povredu i odlučila je da se povuče iz miks dubla, tako da Endi Marej neće odigrati posljednji meč na Vimbldonu danas...

Izvor: John Salangsang / Shutterstock Editorial / Profimedia

Endi Marej neće dobiti priliku da se oprosti od Vimbldona još jednim mečom. Plan je bio da u miks dublu igra na terenu broj 1 zajedno sa sunarodnicom Emom Radukanu, ali do toga neće doći. Britanska teniserka je zbog problema sa povredom donijela odluku da se povuče sa tog meča.

Kako navode britanski mediji "Ema se probudila sa ukočenošću u ručnom zglobu desne ruke i donijela je tešku odluku da se povuče iz miks dubla". To ujedno znači i da je dubl Endija i Džejmija Mareja posljednji meč na londonskoj travi za legendarnog tenisera. Želio je još jedan, ali se na tom putu ispriječila povreda Radukanu.

Vjerovatno bi mlada Ema rizikovala i probala da igra, ali je prošla u osminu finala u singlu i tamo je čeka duel sa Lulu Sun (Novi Zeland), favorit je u tom meču i jasno je da želi da bude što spremnija za borbu za četvrtfinale. Na Vimbldon je došao i Rodžer Federer i najavljeno je da će da bude tu za taj meč, pošto nije ispoštovao Mareja u meču dubla...

Endi je osvojio tri grend slema u karijeri, dva na Vimbldonu (2013. i 2016. godine) i jedan na US openu 2012. godine. I u Njujorku i u Londonu godinu dana kasnije je u finalima dobio upravo Novaka Đokovića.

"Novak Đoković u tom finalu 2013. očigledno nije imao svoj dan, a ja sam uspio nekako da prebacim i da pobijedim. Nisam zaista uživao u tome koliko je trebalo, sve to mi je bilo veoma, veoma stresno. Kada sam otišao sa terena, ništa drugo nisam zapamtio, niti znam šta se događalo. Gledao sam taj meč nekoliko puta i nevjerovatno je šta se dogodilo prije meč-lopte. Bio je to nevjerovatan posljednji gem. Uvijek je bilo teško osvojiti Vimbldon sa mojim poenom, pa je moj posljednji gem uvijek bio pomalo mučan", rekao je Marej na oproštaju.