Patile su!

TRANSRODNA PLIVAČICA SKIDALA SE PRED RIVALKAMA! Protivnice okretale glavu: "Muškarac od 193 cm, pa zamislite..."

Autor Dušan Ninković

Nekadašnja američka plivačica otkrila detalje iz svlačionice, gdje je morala da se presvlači pored Lie Tomas, transrodne plivačice koja redovno pobjeđuje žene.

Izvor: Instagram/rileygbarker//Youtube/Good Morning America/printscreen

Amerika već godinama priča o trans osobama u ženskom sportu - plivačica Lia Tomas najdrastičniji je primjer jer je promjenom kategorije postala apsolutni favorit, a kasnije i prvi trans šampion NCAA! Na takmičenju u kategoriji 500 jardi, odnosno oko 450 metara, Lia Tomas je pobijedila Rajli Gejns, iako je samo nekoliko godina ranije kao muškarac bila rangirana tek kao 65. najbolji koledž plivač u zemlji...

Jasno je da Lia nema nikakvu konkurenciju među djevojkama, a čini se da njene protivnice imaju i mnogo većih problema od toga što su poražene u bazenu. Prije svega se to odnosi na situaciju u svlačionici, gdje im nije prijatno da budu pored osobe koja je rođena kao muškarac, ima muški polni organ i deklariše se kao lezbejka - privlače je žene! Baš te situacije podstakle su Rajli Gejns da čitavom svijetu ispriča šta je prošla tokom koledža, kada je na takmičenjima i u svlačionici imala bliske susrete sa Tomas, koja nije marila za okolinu.

"To je bila situacija kada se uzdržavate da ne pogledate. Ali, ne možete u potpunosti da ignorišete, ne možete da ne vidite takve stvari. To je kao gadna saobraćajna nesreća", rekla je Rajli, a zatim dobila pitanje o polnom organu Tomas: "To je pitanje od kojeg sam pokušavala da pobegnem. Muškarac od 193 centimetra. Možete da zamislite. Prepuštam vam, upotrebite maštu." Ovo je Rajli Gejns:

BONUS VIDEO: