Ostali sportovi

BOJANA POPOVIĆ SAOPŠTILA SPISAK ZA SLOVENIJU

Autor Alen Kasmić

Selektorka rukometašica Bojana Popović objavila je spisak 18 igračica koje konkurišu za mjesto u timu za predstojeće mečeve protiv Slovenije u okviru EHF Euro kupa.

Izvor: Reuters

"Lavice" će protiv Slovenki igrati 21. aprila u Ljubljani, a tri dana kasnije na programu je duel u Podgorici.

U odnosu na posljednje mečeve nacionalnog tima protiv šampiona Evrope - Norveške u martu, takođe, u okviru EHF Euro kupa, selektorka Bojana Popović pozvala je golmanku Anastasiju Babović i pivota Emu Ramusović, nakon oporavka od povrede.

Na spisku selektorke Popović za predstojeće mečeve protiv Slovenije su golmanke Marina Rajčić, Marta Batinović i Anastasija Babović, krila Jovanka Radičević, Dijana Ujkić, Ivona Pavićević i Dijana Mugoša, bekovi Matea Pletikosić, Itana Grbić, Milena Raičević, Đurđina Malović, Nataša Ćorović, Tanja Ašanin, Sanja Premović i Ilda Kepić, te pivoti Tatjana Brnović, Ema Ramusović i Nikolina Vukčević.

Okupljanje je zakazano za nedjelju, kada će Jovanka Radičević i saigračice odraditi prvi trening.

U EHF Euro kupu nastupaju tri domaćina Evropskog prvenstva koje se igra u novembru – pored Crne Gore, to su Slovenija i Sjeverna Makedonija, te Norveška kao aktuelni šampion Evrope.

Norveška ima maksimalan učinak i osam bodova nakon četiri kola, Slovenija i Crna Gora osvojile su po četiri, dok je Sjeverna Makedonija na posljednjem mjestu bez bodova.