Košarka

ČUVENI HRVAT ODGOVORIO PEŠIĆU! Brutalna prozivka selektora Srbije ŠOKIRALA Acu Petrovića: U kakvoj sam zabludi bio...

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

Jedna izjava selektora Srbije Svetislava Pešića, koju je dao na promociji knjige "Bilo jednom u Indijanapolisu", autora Nenada Kiša, podigla je veliku buru u regionu.

Izvor: MN Press

Pešić je poručio da je rešenje za srpsku košarku formiranje profesionalne lige i da ne treba Hrvat Aco Petrović i Slovenac Zmago Sagadin da nas uče šta da radimo.

Pošto je njegova izjava odjeknula regionom, stigao je odgovor hrvatskog košarkaškog stručnjaka i aktuelnog selektora Brazila.

"A ja stvarno mislio da živimo u demokratskim vremenima, da mogu da dam svoje viđenje regionalne košarke! U kakvoj sam zabludi bio", šokiran je Aco Petrović.

Ovo je izjava Svetislava Pešića koja je ostavila Petrovića u nevjerici:

"Moramo da pravimo novu srpsku košarku, sa novim planovima i idejama, prioritetima. Prvo i osnovno što treba da se uradi je da osnujemo profesionalnu košarkašku ligu. To što dolazi od Sagadina i Ace Petrovića, da oni smatraju… To su dobri treneri bili, obojicu ih vrlo cijenim, ali nemojte vi nas da učite šta mi treba da radimo. Vi završavajte vaše poslove, ABA liga je prevaziđena, ona je donijela svima po malo, ali mi više nemamo interesa da igramo, i mi biramo da igramo i stvaramo našu srpsku ligu", rekao je iskusni selektor Srbije.