RASTANAK!

I ŠESTI KOŠARKAŠ NAPUSTIO ZVIJEZDU OVOG LJETA! Oprostio se na Instagramu: "Zauvijek u mom srcu!"

Autor Milutin Vujičić

Ben Bentil nije više član Crvene zvijezde nakon isteka ugovora.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanovć

Crvena zvijezda Meridianbet će sledeće sezone izgledati potpuno drugačije pošto je potvrđen odlazak već velikog broja igrača. Stefan Marković je završio karijeru, Ognjen Dobrić se preselio u Virtus, Luka Vildoza je otišao u Panatinaikos, a nakon oproštaja Hasana Martina i Džona Holanda, oglasio se i Ben Bentil kome je istekao ugovor sa crveno-bijelima. Dakle, već šesti ovog ljeta koga nećemo gledati 2023/24!

Košarkaš iz Gane je ove sezone imao povremeno blistave trenutke, povremeno je znao Crvenu zvijezdu da "uvede u problem", a na kraju je u Evroligi prosečno bilježio šest poena i 2,8 skokova po meču. Za crveno-bijelima je osvojio dva pehara (Kup Radivoja Koraća i Superligu Srbije), a za sada nije poznato gde će nastaviti karijeru.

"Još jedna sezona je iza nas, hvala ti Gospode. Nezaboravne uspomene sa sjajnom grupom momaka. Navijači Crvene zvijezde zauvijek će imati mjesto u mom srcu. Hvala vam za svu ljubav kroz uspone i padove, zaista vas cijenim", napisao je Bentil koji je u Beograd stigao iz Olimpije Milano, a prethodno je igrao za Bahčešehir, Panatinaikos, Peristeri, Bilbao, Šalon, Dalas, kao i razvojne timove NBA klubova.

Što se tiče dolazaka u Crvenu zvijezdu, za sada je stigao samo Dejan Davidovac, a produžen je ugovor sa Lukom Mitrovićem. Prema poslednjim informacijama crveno-belima je interesantan Džoel Bolomboj iz Olimpijakosa.

BONUS VIDEO: