Fudbal

PROSINEČKI PRED UTAKMICE PROTIV TURSKE I VELSA: Ovo su najbitnije utakmice, najvažnije da igrači budu zdravi

Autor Teodora Orlandić

Utakmice protiv Turske i Velsa veoma su važne za našu reprezentaciju, ali je za selektora Roberta Prosinečkog najvažnije da igrači budu zdravi.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Međutim, jasno je da nacionalni tim ponovo neće biti kompletan.

“Ne računamo na Stefana Savića i Marka Vešovića, kao ni na Đukanovića i Adžića. Vidjećemo šta je sa Jankovićem, jer nam je jako bitan u veznom redu. Što se tiče Jovetića on bi večeras trebao da odigra prvu utakmicu, pa ćemo vidjeti u kakvom je stanju. Igor Vujačić se vratio na teren i sigurno je da će konkurisati“, rekao je Prosinečki uoči današnjeg prvog treninga reprezentacije.

Prvi rival biće Turska, za pet dana u gostima.

“Turska je pokazala da je dobra, imaju igrače koji igraju u velikim klubovima. Sigurno je da će biti pun stadion, i biće jako zanimljivo. Bez daljnjeg, ovo su najbitnije utakmice. Nije dobro i ugodno, ali nadam se da i mi možemo da napravimo neko iznenađenje. Malo nam je falilo protiv Velsa, nadam se daće nam se to vratiti protiv Turske”, istakao je hrvatski stručnjak i dodao:

“Očekuju nas dvije teške utakmice, pogotovo ova u Samsunu, a zatim i u Kardifu, i tu ćemo tražiti neke svoje šanse i biti bolji ako je to moguće“.

Crnogorski fudbaleri treniraće u Podgorici do utakmica sa Turskom i Velsom.

“Sokoli” su bez bodova nakon dva kola u Ligi nacija.