Gejming hit

OBORIO REKORD LARE KROFT: Sonikov Film 2 ostvario najveću zaradu među filmovima rađenim po video igrama

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Sonikov Film 2 oborio je premijerni vikend rekord na blagajnama u kategoriji filmova rađenim po video igrama, koji je prethodno držao - isto Sonik!

Izvor: Paramount

Popularni Sonik juriša brže nego ikad.

Sa zaradom od 71 milion dolara na američkim blagajnama, Sonikov Film 2 je postavio novi rekord među filmovima zasnovanim na video igrama skinuvši sa vrha svog prethodnika iz 2020. godine i počistivši filmove o Lari Kroft i Tomb Raider igri, koji su do sada držali najbolju poziciju u toj branši (i realno su i bili najbolji filmovi od svog onog smeća koje smo do sada gledali).

Prvi deo Sonik franšize, koju kompanija Paramount planira da proširi u filmski univerzum, zaradio je 57 miliona dolara za vrijeme premijernog vikenda.

Prije nego što je pandemija zatvorila bioskope širom Amerike i drugih krajeva svijeta, prvi dio Sonikovog Filma imao je ukupnu zaradu od 319 miliona dolara na svjetskim blagajnama. Sonikov Film 2 je na dobrom putu da i tu prestigne svog prethodnika, jer je prema prvim procjenama do sada globalno zaradio oko 141 milion dolara.

Pogledajte slike iz Sonikovog Filma 2:

Kao i kod prvog filma, tajming premijere bio je ogroman faktor ranog uspjeha drugog dijela. Glavni konkurent na blagajnama mu je Sony superheroj Morbius sa Džaredom Letom u glavnoj ulozi, koji je doživio drastičan pad u prodaji karata od 74 procenta u poređenju sa premijerom prošlog petka. Zaradio je samo dodatnih 10,2 miliona dolara u američkim bioskopima nakon debija u kom je uzeo gotovo 40 miliona.

Šta da kažemo, izgleda da ljudi vole Idrisa Elbu u ulozi Sonikovog protivnika.

Koji film po igri vi najviše volite do sada?

SONIKOV FILM 2 (SONIC 2) VIDEO
Izvor: Taramount

Tagovi