Region

TUŽILAŠTVO TRAŽI DOŽIVOTNU ROBIJU ZA VELJU I NEKE ČLANOVE EKIPE: Evo za šta je ko optužen!

Autor Gordana Bojanić Izvor Kurir

Optužnica protiv članova kriminalne grupe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, potvrđena je i u njoj je do detalja iznijeto šta se svakom od okrivljenih stavlja na teret.

Izvor: TV Pink/Printscreen

Okrivljenom Veljku Belivuku stavljeno je na teret da je izvršio krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela, 5 teških ubistava, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmice i trgovina drogom.

Okrivljenom Marku Miljkoviću stavljeno je na teret da je izvršio krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela, 4 teška ubistva, krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krivično djelo otmice.

Okrivljenom M. Budimir, stavljeno je na teret da je izvršio krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela, 5 teških ubistava, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom drugom od braće Budimir stavljeno je na teret da je izvršio krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela: teško ubistvo u saizvršilaštvu, teško ubistvo u saizvršilaštvu, krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu, teško ubistvo u saizvršilaštvu, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom Bojanu Hrvatinu, svjedoku-saradniku sudiće se u isto vrijeme kada i ostalim članovima ekipe, stavljeno mu je na teret da je izvršio krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela teško ubistvo u saizvršilaštvu, djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu, teško ubistvo u saizvršilaštvu, teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Milovanu Tadiću stavlja se na teret udruživanje radi vršenja krivičnih djela, otmica i držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Okrivljenom Srđanu Laliću stavljeno je na teret da je izvršio krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela, 5 teških ubistava, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmice.

Okrivljenom Nemanji Lakićeviću, stavljeno je na teret da je izvršio krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela, 4 teška ubistva, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom Nemanji Đuriću stavljeno je na teret da je izvršio krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela, 4 teška ubistva, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom Dejanu Tešiću stavljeno je na teret da je izvršio krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela, 4 teška ubistva, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Okrivljenom Aleksandru Vučeljiću stavljeno je na teret da je izvršio krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela otmica, krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Okrivljenom Filipu Ivanovskom stavljeno je na teret da je izvršio krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela otmice. Okrivljenom Ž.K, stavljeno je na teret da je izvršio krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Tužilaštvo za organizovani kriminal tražilo je doživotni zatvor za sve okrivljene koji su počinili teška ubistva.

Tagovi