Region

Potresne scene ispred Specijalnog suda, roditelji u suzama, svi do jednog! Nisu mogli da slušaju iskaz

Autor Uroš Matejić

Roditelji ubijene djece iz OŠ "Vladislav Ribnikar" pognutih glava, skrhani od bola, ulaze u sud.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Roditelji ubijene djece iz OŠ "Vladislav Ribnikar", koje je iz pištolja ubio maloljetni dječak ubica 3. maja prošle godine, stigli su prije 9 časova na današnje suđenje roditeljima dječaka ubica. Njima se sudi po optužbama da su sinu učinili lako dostupnim oružje kojim je ubio svoje vršnjake i čuvara škole.

Kako prenosi naš novinar sa lica mjesta, scene ispred i u sudu su potresne: "Roditelji ubijene djece pristižu svaki čas. Pognutih glava, skrhani od bola, ulaze u sud".

Prvi su stigli Biljana Dukić i njen muž, majka je sjedjela i plakala, a otac je sjedio spuštene glave. Zatim je stigao je i Anđelko Aćimović, kao i Nina i Dragan Kobiljski. U suzama su svi do jednog, grle se i plaču zajedno. Na svjedočenje dječaka ubici su stigli i Miloš i Suzana Čikić, koji su tužno gledali oko sebe. Miljana Martinović i Dragana Anđelković ušle su zajedno u zgradu beogradskog suda.

Prisutne su i brojne novinarske ekipe, iako je suđenje zatvoreno za javnost, a njima se pred početak suđenja kratko obratio advokat porodica ubijene dece Ognjen Božović.

"Kao što je poznato, danas se očekuje saslušanje maloljetnog ubice. On ima pravo da odbije iskaz, s obzirom na to da je već bio saslušan. Ovo je prva priilika da porodice ubijenih postave pitanja koja ih tište već godinu dana", kazao je Božović.

Roditelji ubijene djece nisu mogli da slušaju iskaz dječaka ubice iz Ribnikara
Prema poslednjim informacijama, roditelji ubijene djece, Natalija Aćimović, Dragana Anđelković i Miljana Martinović, nisu mogli da slušaju iskaz dječaka ubice iz Ribnikara i napustili su zgradu Specijalnog suda, ali su se, nakon što su malo došli sebi, vratili.